Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович неправомірно використовує свою владу - Кличко

П'ятниця, 15 березня 2013, 11:07

Президент Віктор Янукович неправомірно використовує свою владу в судах, митниці, податковій та правоохоронних органах.

Про це заявив лідер партії "Удар" Віталій Кличко в інтерв'ю виданню "Кореспондент", коментуючи справу про позбавлення мандата Сергія Власенка.

"Це ж питання не Власенко. Це прецедент, коли будь-якого нардепа за рішенням згори позбавляють повноважень. Це тиск на весь депутатський корпус, такий собі сигнал: мовляв, якщо ти будеш вести себе неналежним чином, у тебе відберуть мандат в будь-який момент", - зазначив він.

"І не важливо, які в тебе аргументи, адже Власенко, виходячи з документів, які були надані захистом, не займається адвокатською діяльністю з 1998 року. Значить, не було ніяких передумов позбавляти його повноважень", - заявив Кличко.

За його словами, Власенко позбавили мандата ті ж судді, які вели справу Владислава Каськіва у минулому році про суміщення посад депутата і держслужбовця (глави Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами).

"Тоді суд виніс вердикт на користь Каськіва. Тобто в країні закон інтерпретується так, як вигідно владі. А завдання судді не відновити справедливість, а виконати наказ і зберегти за собою крісло", - вважає Кличко.

"Якщо депутат не може себе захистити, то, що ж може тоді звичайний українець без грошей і зв'язків? Та нічого! Він просто беззахисний перед машиною, яка здатна перемолоти будь-кого", - зазначив лідер "Удару".

Відповідаючи на питання, хто ті люди, які приймають рішення "зверху", Кличко заявив, що є лише одна людина, яка несе відповідальність за всі процеси, що відбуваються в державі: "Він наділений абсолютною владою - це президент Янукович".

"На превеликий жаль, він цю владу використовує повсюдно - в судах, митниці, податковій, правоохоронних органах. І наші депутати за короткий час перебування в Раді випробували на собі тиск", - підсумував політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування