Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров каже, що за копійки "бензинового збору" дороги не відремонтуєш

П'ятниця, 15 березня 2013, 15:57

За рахунок сплати акцизного збору, що входить у вартість бензину та дизельного пального, нереально капітально відремонтувати всі дороги.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр Микола Азаров, відповідаючи на запитання, куди йдуть гроші, які автомобілісти сплачують на будівництво доріг.

"Відповідно до законодавства, наші люди платять 1,57 гривні в ціні 1 літра бензину А-95. Таким чином, при вартості літра бензину приблизно 11 гривень 13 копійок вартість акцизу становить 14%", - написав прем'єр.

За його словами, один власник автомобіля за рік сплачує приблизно 992 гривні акцизного податку.

"Що на це можна зробити? Можна здійснити ямковий ремонт приблизно 5 кв. м дороги, капітальний ремонт – приблизно 1,5 кв. м, і якщо говорити про будівництво, то приблизно 2,5 см дороги першої категорії", - заявив Азаров.

Він додав, що на обліку в Україні перебуває приблизно 12 мільйонів транспортних засобів (9 мільйонів 148 тисяч легкових автомобілів, 2 мільйони 208 тисяч вантажних автомобілів, 371 тисяча автобусів, а також автомобілі Міноборони, інших відомств).

"За рік, за даними Казначейства, сума сплаченого акцизу з нафтопродуктів – 11 мільярдів 104 мільйони гривень. Також на дорожнє будівництво спрямовуються кошти збору за першу реєстрацію транспортного засобу, ввізні мита на транспортні засоби, шини, нафтопродукти. І все це разом дало нам у 2012 році 15 мільярдів 367 мільйонів гривень", - сказав Азаров.

За його словами, із цієї суми 3 мільярди 153 мільйони пішло на повернення боргів за кредитами минулих років.

"Було перераховано 2 мільярди 212 мільйонів у регіони у вигляді субвенції на ремонт і будівництво доріг. Близько 10 мільярдів пішло на будівництво, капітальний ремонт, у тому числі ямковий ремонт основних напрямків", - сказав Азаров.

Як відомо, раніше Азаров заявляв, що на ремонт доріг в Україні потрібно як мінімум 500 мільярдів гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...