Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Міліція посягала на сервер інтернет-видання через коментарі про суддю

Четвер, 28 березня 2013, 11:09

Представники столичної міліції 22 березня намагалися отримати доступ до сервера інтернет-видання "Цензор.нет" через коментарі під статтею про суддю Жанну Бернацьку.

Як розповів "Телекритиці" головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов, такі пояснення надав виданню заступник начальника київського відділу з боротьби з кіберзлочинністю Тимофій Ковалишин.

"Він сказав, що якщо ми не дамо ip-адресу тих, хто написав коментарі в темі "Суддя господарського суду Жанна Олександрівна Бернацька своїм джипом Порше кайєн демонстративно і нагло не дає виїхати нікому з двору. Як боротися з такими виродками?", то вони будуть вимушені знову йти за сервером, щоб викачати з нього інформацію і віддавати експертам на розшифровку", - сказав Бутусов.

"Виявляється, суддя відкрила кримінальну справу, щоб міліція розібралася з тими, кому її машина заважає з двору виїхати!", - обурився він.

Слідчий Голосіївського райуправління ГУ МВС у Києві надіслав до "Цензор.нет" запит, у якому просить надати всю наявну інформацію про осіб, які розмістили коментарі під створеною 12 лютого цього року користувачем на ім'я В'ячеслав темою: "Суддя господарського суду Жанна Олександрівна Бернацька своїм джипом Порше кайєн демонстративно і нагло не дає виїхати нікому з двору. Як боротися з такими виродками?".

Слідчий пояснює свої дії тим, що розслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013110010002834 від 26 березня, розпочатого СВ Голосіївського РУ ГУ МВС у Києві на підставі ст. 92 та ст. 93 КПК України.

Поки що з’ясовується, що саме є предметом розслідування у цій справі.

За інформацією інтернет-видання "Цензор.нет", 22 березня представники столичної міліції прийшли до його дата-центру і намагалися отримати доступ до сервера, однак після публікації повідомлення про це на сайті видання відмовились від своїх намірів.

Правоохоронці мотивували свої вимоги постановою по Єдиному реєстру досудових розслідувань № 12013110010002834 від 18 березня. Відповідного документа вони не пред'явили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування