Через пару років у Київській області з'явиться ще один СІЗО

Четвер, 28 березня 2013, 14:33

Через пару років в Ірпені з'явиться новий слідчий ізолятор, який дозволить знизити напруженість роботи Лук'янівського СІЗО Києва.

Про це заявив в четвер перший заступник керівника пенітенціарної служби Сергій Сидоренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є у нас перспективи по розвантаженню: ми намагаємося побудувати слідчий ізолятор у Київській області. Розміщуватися він буде в Ірпені на базі нашого закладу - виправного центру", - сказав Сидоренко.

"Сьогодні СІЗО в Києві (слідчий ізолятор № 13, більш відомий як Лук'янівське СІЗО) - це найбільш напружений СІЗО, який обслуговує і Київ, і Київську область", - додав Сидоренко.

Перший заступник керівника служби уточнив, що в 2013 році буде підписаний і офіційно затверджений проект нового СІЗО.

"Наша цільова програма розрахована на декілька років, реально ця подія (відкриття) може відбутися через 2-3 роки", - висловив сподівання Сидоренко.

Він також заявив, що за час дії нового Кримінального процесуального кодексу слідчі ізолятори України вдалося розвантажити на чотири тисячі осіб завдяки застосуванню запобіжних заходів, альтернативних арешту.

"До кінця 2013 року прогнозуємо зменшення ще на 6 тисяч осіб. Так можна сьогодні прогнозувати з урахуванням наповнення, яке існує, і відтоку після набуття чинності  вироків", - повідомив Сидоренко.

Він пояснив, що розвантаження ізоляторів відбувається завдяки тому, що новий КПК надав можливість широко застосовувати запобіжні заходи, не пов'язані з утриманням під вартою: застава, домашній арешт.

"Зараз практично немає людей, яких утримують у СІЗО за скоєння нетяжких злочинів", - зазначив перший заступник керівника служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News