Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція хвалиться, що затримала не чотирьох, а шістьох активістів

Середа, 10 квітня 2013, 16:00

В міліції повідомили, що у середу затримали шістьох активістів "Демократичного Альянсу" під Межигір'ям за "злісну непокору міліції".

Про це йдеться в повідомили в прес-службі міліції Київської області.

За версією міліції, перед початком акції активістів ознайомили із постановою суду про заборону проведення акції біля резиденції президента.

"Співробітники міліції, які прибули на місце події, неодноразово пропонували громадянам припинити проведення акції, на що жоден з активістів не відреагував", - сказали правоохоронці.

"Згодом, правоохоронці запропонували учасникам акції проїхати до райвідділу міліції на що також отримали відмову", - йдеться в повідомленні.

В міліції кажуть, що в результаті "непокори та невиконання законних вимог працівників міліції шістьох громадян було доправлено до Вишгородського райвідділу міліції, де на них були складені відповідні адміністративні матеріали та направлені до суду".

Водночас, за інформацією "Демократичного Альянсу", затриманих лише четверо.

"Випустили одного з активістів, Олександра Бойкула. На виході він дізнався, що судове засідання по його справі вже відбувається. Адже у міліції відкрили чотирьох окремих провадження", - повідомили в "Демократичному альянсі".

За словами голови партії Василя Гацька, спочатку йому інкримінували дві статті - злісну непокору міліції та дрібне хуліганство. Проте потім "злісну непокору" замінили на "порушення порядку проведення мирних заходів".

Як відомо, у середу під Межигір'ям міліція затримала чотирьох активістів, які приїхали "контролювати боротьбу з паводком".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування