Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Межигір'ям затримали чотирьох активістів. За "нецензурну лайку"?

Середа, 10 квітня 2013, 12:08

Під Межигір'ям правоохоронці затримали чотирьох активістів "Демократичного альянсу", які приїхали "боротися з паводком".

Про це у коментарі "Українській правді" повідомила журналістка Анастасія Станко.

За її словами, спочатку правоохоронці, не пояснюючи причин, оточили машину знімальної групи ТВІ та ще три машини активістів "Демократичного Альянсу".

"Потім приїхав міліцейський "бобік" і просто забрав чотирьох активістів. Зараз їх повезли у Вишгородський райвіділок міліції", - сказала Станко.

"Спочатку вони говорили, що ми стали на проїжджу частину, коли ми знімали у Межигір'ї. Потім почали взагалі хапати нас за руки, закривати камеру", - розповіла журналістка.

Серед затриманих Максим Панов, Олександр Бойкул, Андрій Богданович та Василь Гацько - голова ДемАльянсу.

За її словами, правоохоронці погрожували затримати активістів "Демократичного Альянсу" за начебто незаконне проведення акції, хоча останні наполягали, що приїхали боротися з паводком.

Як пояснили "Українській правді" у ДемАльянсі, їхні активісти "хотіли допомогти ліквідувати повінь, бо саме через повінь суд заборонив акцію протесту 10 квітня".

"Мета протесту - передати вимоги Януковичу навести лад з дорогами, позаяк президент звільняє і призначає голову Укравтодору і несе пряму відповідальність за бардак на наших дорогах", - сказали у партії.

Пізніше у ДемАльянсі зазначили, що змогли зв'язатися з райвідділком, куди було доставлено їхніх активістів. 

"Демальянсівців привезли з Межигір"я до райвідділку Вишгородської міліції за підозрою)))) у порушенні ст 173: Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян", - пишуть активісти партії у Facebook.

Як відомо, у п'ятницю суд заборонив проведення акції "Демократичному альянсу" під Межигір'ям "у зв'язку з проведенням робіт з ліквідації паводків".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...