Арбузов: "Я абсолютно задоволений життям"

П'ятниця, 12 квітня 2013, 13:35

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов ухилився від відповіді на запитання про своє можливе прем'єрство.

На прохання прокоментувати відповідні прогнози експертів в інтерв'ю журналу "Кореспондент" Арбузов відповів:

"Журналісти в нашій країні знають більше, ніж президент чи прем'єр. Зараз я здобуваю новий досвід. Пост першого віце-прем'єра вимагає нових знань. Мені доводиться знову навчатися - я ж раніше весь час працював у банківському секторі. Я абсолютно задоволений на даний момент життям. Крім того, у мене немає навіть часу, щоб про це (прогнози) подумати".

На питання, як він збирається піднімати Україну в міжнародних економічних рейтингах, згідно з якими зараз вона знаходиться між Конго і Папуа - Новою Гвінеєю, Арбузов відповів:

"Не знаю, що вам не подобається в місці між Папуа і Новою Гвінеєю. Питання ж не в місці, питання - як почуває себе бізнес у країні. 15 пунктів, на які ми піднялися в цьому році в рейтингу Doing Business - вже непогано. У нас є всі можливості бути в першій сотні, як того вимагає президент".

"Єдине, Європейський банк, складаючи рейтинг, враховує показники країни за перші два квартали, тобто що б ми (український уряд) не зробили наприкінці року, в рейтингу це відображено не буде", - додав він.

На прохання прокоментувати думку експертів про те, що у України - величезний потенціал, але низька інвестпривабливість, Арбузов сказав:

"Не погодитися не можна. У нас багато проблем - від корупційних до відсутності законів, за якими інвестори звикли працювати в Європі. А з іншого боку, якщо відкинути газ, то у нас немає проблем з платіжним балансом, він може згорнутися в нуль завдяки хорошому фінансовому рахунку".

"Ми спокійно займаємо гроші на зовнішньому ринку. Інвестори нам довіряють - і в частині повернення грошей, і в частині переговорів з МВФ", - додав він.

На питання, наскільки, на його думку, великий вплив на економіку олігархів, Арбузов відповів:

"Гарне питання. Звичайно, вплив олігархів на українську економіку дуже великий, вони ж всі тут працюють, відповідно, платять податки. Адже хто такий олігарх? Великий бізнесмен, бізнес-активи якого зосереджені в одній сфері".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News