Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко стверджує, що нічого не крав

Понеділок, 15 квітня 2013, 16:35

"Регіонал" Вадим Колесніченко відкидає звинувачення відомих істориків у плагіаті їхніх праць.

Про це він написав у блозі на УП "Маски знято: "історичні" спекулянти і політичні плагіатори".

За словами "регіонала", нинішні претензії до нього є аналогічними, що й минулого року.

"Тоді окремі писаки на сторінках "патріотичних" видань, що відверто займаються політичними спекуляціями на історичну тематику, декілька місяців "обсмоктували новину" про "плагіат" чи нібито існування якихось претензій у авторів 2-го тому серії "Історична правда" – "ОУН і УПА: дослідження про створення "історичних міфів" – Пера Андерса Рудлінга, Тімоті Шнайдера, Гжегожа Россолински-Либе", - написав Колесніченко.

"Так от. З того часу і до сьогодні до мене не звернувся жоден із зарубіжних вчених, чиї дослідження та публікації були надруковані у збірці "Война или военная преступность?", із будь-якими претензіями та вимогами щодо порушення авторських прав, оскільки вони розуміють відсутність правових підстав для таких дій. Лише якісь "писаки" начебто від імені згаданих авторів про щось там заявляють", - додав він.

Колесніченко заявляє, що збірка "Война или военная преступность?" видана Міжнародним антифашистським фронтом "з дотриманням та у відповідність до вимог законодавства, в тому числі у сфері авторського права".

"Усі статті, які увійшли до збірки "Война или военная преступность?" взяті з відкритих ресурсів. Це означає, що дана інформація може вільно використовуватися дослідниками та читачами, але з дотриманням норм законодавства", - зазначив він.

Крім того, Колесніченко стверджує, що Міжнародний антифашистський фронт, який виступив ініціатором видання його збірки, "поставився з глибокою повагою до зарубіжних авторів та повідомив кожного з них про намір опублікувати їх роботи".

"Як наслідок, відомий доктор історичних наук, професор, дійсний член Української академії історичних наук Анатолій Чайковський подякував мені за видання даної книги та надав дарчий підпис. Натомість Джон-Пол Хімка та Пер Андерс Рудлінг жодним чином не відреагували", - написав він.

"Тому, безумовно, якби надійшли зауваження чи незгода від Джон-Пол Хімки та Пер Андерс Рудлінга щодо передруку матеріалів, то дослідження та публікації, які увійшли до збірки "Война или военная преступность?", в першу чергу з моральних принципів, не були б надруковані", - додав депутат.

"Маски знято. Всі ж нікчемні спроби відвести увагу громадськості від злочинної діяльності ОУН, УПА, СС "Галичина" та інших організацій цього штибу, які ми зараз спостерігаємо в окремих ЗМІ, не просто приречені на поразку, але й є жалюгідним плагіатом діяльності українських націонал-фашистів", - написав також Колесніченко.

Як відомо, доктор філософії з історії (Ph.D.), професор Університету Альберти (Канада) Джон-Пол Химка стверджує, що Колесніченко незаконно включив до своєї збірки його статтю без дозволу автора.

За його словами, Колесніченко хотів включити його статтю і до своєї першої збірки, однак він відмовив.

Минулого тижня історик, пост-докторант Лундського університету (Швеція) Пер Андерс Рудлінг заявив, що Колесніченко без дозволу і з пропагандистською метою використав дослідження західних істориків.

Зокрема, Рудлінг зазначив, що його стаття "Війна чи воєнна злочинність?" розміщена у брошурі Колесніченка "Война или военная преступность", хоча він не давав на це свого дозволу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування