Керівництво ТВі проілюструвало обіцянку не звільняти журналістів попередженням... про звільнення

Понеділок, 29 квітня 2013, 18:33

Нове керівництво ТВі обіцяє не застосовувати санкції до журналістів, що страйкують.

Про це Українській правді повідомив новий гендиректор каналу Артем Шевченко, відповідаючи на питання, які умови, висунуті профспілкою, вони готові прийняти.

Шевченко додав, що юридично він не зобов’язаний підписувати повідомлення про створення профспілки, однак наголосив, що керівництво веде переговори з представниками страйккому.

"Я вважаю, що на сьогодні наші позиції зблизилися. Зокрема, я готовий прийняти умову про незастосування санкцій, а також пункти щодо розробки нового статуту. Це те, що в моїй компетенції", - сказав він.

Шевченко нагадав, що умова про розторгнення трудового договору з ним перебуває у компетенції Олега Радченка.

"А Радченко – це компетенція Альтмана. Якщо Радченко хоче мене звільнити, він може зробити це одним розчерком пера", - сказав він.

На запитання про хлопців спортивної статури, які протягом кількох днів перебувають на каналі, Шевченко зазначив: "Це посилення нашої охорони на період кризи. Вони поводяться абсолютно коректно".

Разом з тим, як написав журналіст Мустафа Найєм у себе в Facebook, його вже попередили про можливе звільнення.

"Це попередження мені вручив Олег Радченко відразу після останньої зустрічі з членами профспілки. Запросив до свого кабінету і сказав: "Поки це тільки тобі. Це нічого не значить, просто попередження. Подумай", - написав Мустафа.

Фото Мустафи Найема
Фото Мустафи Найема

Водночас, за його словами, нове керівництво ТВі змонтувало на другому поверсі "паралельний ньюзрум, на канал поспіхом наймаються оператори і режисери для вечірнього ефіру".

"З хвилину на хвилину всім розкажуть, що все добре, канал виходить в ефір і цього безумства, яке тривало майже тиждень, просто не було", - написав він.

Водночас на 18:30 біля будівлі телеканалу журналісти, що оголосили страйк, проведуть прес-конференцію.

Як повідомляється на сторінці колективу ТВі у Facebook, "альтернативний випуск новин", ймовірно, вестиме Юлія Литвиненко, яка раніше вела програму "Позаочі" на телеканалі "Інтер".

Українська правда  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування