Міліція відпустила "сніжних терористів"

Середа, 3 квітня 2013, 23:18

Правоохоронці відпустили активістів "Свободи", яких допитували у справі про "обстріл" сніжками депутатів від Партії регіонів.

Про це написав у своїх соцмережах речник "Свободи" Олександр Аронець.

"Після того, як адвоката активістів вивели з райвідділку міліції, депутати "Свободи" оголосили про мобілізацію – і за 2 години біля будівлі зібралося близько 50 осіб", - зазначив речник.

"Кирило Бабенцов (якого тримали в міліції близько 10 годин) розповідає, що правоохоронці значну частину часу схиляли його до співпраці, намагались "вибити" впізнання інших "сніжних терористів", але він нікого не впізнав і відмовився від співпраці. Чому його так довго тримали, ніхто не пояснив", - повідомив Аронець.

"Під тиском депутатів та громадськості хлопців випустили. Вони пишуть заяву про злочин через незаконне утримання!", - додав він.

Як відомо, у міліції заявили, що допитують 5 активістів "Свободи" щодо інциденту з "обстрілом" сніжками, льодом та землею депутатів під Верховною Радою, який відбувся 2 квітня

Раніше один із затриманих "свободівців" Кирило Бабенцов заявив, що, окрім нього, правоохоронці затримали ще шістьох активістів його політсили.

У вівторок депутат Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що на після закриття вечірнього засідання Ради люди, які були на мітингу, закидали її та інших жінок-депутатів, землею і льодом.

2 квітня о 21.20 Горіна звернулася до міліції  з заявою про те, що її обкидали сніжками невідомі особи з числа учасників політичної акції. Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у відношенні народного депутата.

Пізніше Горіна заявила, що її хотіли вбити.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування