Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конкурент Засухи хоче повернутися в країну "на поруки виборців"

Середа, 15 травня 2013, 17:01

Екс-кандидат у депутати Верховної Ради від партії "Батьківщина" в окрузі №94 (Київська область) Віктор Романюк має намір просити виборців округу взяти його на поруки.

Про це він сказав в режимі відеоконференції, виступаючи на прес-конференції екс-кандидатів у депутати Ради від опозиції, передають "Українські новини".

"Я зараз планую звернутися до правоохоронних органів... За мене проголосували приблизно 40 тисяч виборців... Щоб вони мене взяли на поруки і я зміг повернутися в Україну", - сказав він.

Романюк зазначив, що зараз в Україні щодо нього діє запобіжний захід у вигляді арешту і тому поки що він не може повернутися.

При цьому він зазначив, що має намір брати участь у повторних виборах в окрузі №94, а в разі перемоги домагатиметься скасування всіх незаконних судових рішень проти себе.

На думку екс-кандидата, не існує жодних юридичних перешкод для його повторного балотування в депутати Ради.

Як відомо, 24 квітня Шевченківський райсуд Києва відновив досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Романюка.

У лютому Романюк виїхав за кордон через загрозу кримінального переслідування, правоохоронці Італії затримали його на вимогу України, після чого він перебував під арештом. 29 березня суд в Італії звільнив Романюка під арешту.

Романюк звернувся до Європейського суду з прав людини з проханням визнати порушенням права на вільні вибори визнання окружною виборчою комісією недійсними результатів голосування на 27 виборчих дільницях округу №94 на виборах Ради 28 жовтня 2012 року.

Тоді через скасування результатів голосування на 27 дільницях округу переможцем виборів в ньому була визнана кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха, а не Романюк, що лідирував за результатами підрахунку голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування