Кагаловський передає журналістам контрольний пакет акцій ТВі

Неділя, 19 травня 2013, 14:11

Власник телеканалу ТВі Костянтин Кагаловський безоплатно передає журналістам контрольний пакет у всіх компаніях, які входять в структуру каналу ТВі.

У неділю на прес-конференції в офісі руху "Чесно" було підписано угоду між Кагаловським та колишніми журналістами та іншими співробітниками каналу.

Фото Української правди
Кагаловський на прес-конференції в неділю. Фото "Української правди"

Умови угоди визначають основні принципи, керуючись якими журналісти фактично отримують повний контроль над виробничими потужностями телеканалу, на якому вони працювали, студійним, знімальним, іншим телевізійним обладнанням тощо.

Фото Української правди
Підписи журналістів під договоров про передачу акцій. Фото "Української правди"

Структура діяльності телеканалу ТВі ґрунтується на двох основних компаніях: ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт", яка має супутникову ліцензію із строком дії до кінця 2014 року, та ТОВ "Інтерпрофіт", який володіє всім необхідним для виробництва програм обладнанням.

Обидві компанії, через низку підконтрольних йому структур, належать Кагаловському, який їх ніколи і нікому не передавав, а отже не має обмежень у розпорядженні ними.

Узгоджено, що Кагаловський передає журналістам 59% в ТОВ "Інтерпрофіт", а також 59% в ТОВ "Медіа Інфо", яка на 100% володіє Телерадіокомпанією "ТелеРадіоСвіт".

Для цього після підписання загальних договорів, що відбулося в неділю, впродовж найближчих днів також будуть укладені індивідуальні угоди з кожним з творчих працівників каналу.

Також узгоджено оформити всі актуальні питання незалежності діяльності журналістів, зокрема, підписання редакційної угоди з власником, складення редакційного статуту та створення ефективної редакційної ради, більшість якої мають становити люди, делеговані саме журналістами.

Фінансування діяльності компаній, як і раніше, бере на себе Кагаловський відповідно до узгоджених бюджетів.

"Телеканал ТВі ніколи не розглядався саме як бізнес в класичному його розумінні. Канал ніколи не був прибутковим, тому єдиною ціллю його діяльності було збереження чесного, відкритого і неупередженого інформаційного мовлення в Україні. Виходячи з цих позицій головним в телеканалі є не стільки моя участь як власника, а участь журналістів, інших творчих працівників, завдяки праці котрих канал заробляє найцінніше, що у нього може бути: довіру глядача", - сказав Кагаловський.

Також він запевнив, що "ситуація з підробкою документів, переписуванням на себе компаній та крадіжкою торговельних марок обов’язково знайде своє вирішення в правовому полі".

Як повідомлялося, 23 квітня 2013 року відбулося силове захоплення телеканалу ТВі, якому передувала підробка документів про зміну власника телеканалу Кагаловського та звільнення з посади директора каналу Наталки Катеринчук.

У вівторок стало відомо, що Високий суд Англії за позовом Костянтина Кагаловського заборонив компанії Balmore Invest Limited будь-які дії, що "можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над акціями" телеканалу. В свою чергу Олександр Альтман, який представився колективу телеканала як новий інвестор, заявляє, що заяви про рішення суду не відповідають дійсності.

Власником ТВі є ТОВ "Медіа Інфо", 99% статутного капіталу якого до останнього часу належало іноземній компанії "Вілкокс Венчерз ЛТД" (Wilcox Ventures LTD).

Внаслідок незаконної махінації, частка зазначеної компанії-нерезидента була зменшена до 5%, а контроль над телеканалом ТВі перейшов до компанії Balmore Invest Limited.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування