Іллєнко - регіоналам: Згадайте Коліївщину

Вівторок, 21 травня 2013, 11:01

"Свободівець" Андрій Іллєнко заявляє, що у світовій політиці з'явилося нове поняття - "бритоголові антифашисти".

Про це він заявив у вівторок, виступаючи з трибуни парламенту.

"Бритоголові антифашисти - це нове поняття і явище у світовій політиці. Такого ніколи не було. Ці штурмовики, які били журналістів, які нападали на жінок - це люди, які стояли на мітингу Партії регіонів в охороні сцени", - сказав він.

За його словами, нападники на журналістів тренуються в спортзалах при райвідділах міліції.

"Ви маєте розуміти, що всі ті люди, які влаштовували бійки 18 числа - це ті самі "рожи", які були на всіх проблемних округах... ", - заявив Іллєнко.

"Ви (влада - УП) сьогодні обрали шлях конфлікту, шлях агресії і кровопролиття... Закликаю вас зійти з цього шляху, бо ви сьогодні сидите на діжці з бензином і граєтесь в сірники. Згадайте Коліївщину, згадайте Холодний Яр", - сказав політик.

"Українці довго терплять вас, бандитів, але потім повстають і потім місця вам вже не буде. Згадайте історію і не робіть цих жахливих помилок", - додав він.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобоалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

У понеділок МВС почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів 18 травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування