Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Журналісти повідомили Азарову, що наступною буде його дружина. Той їх вигнав

Середа, 22 травня 2013, 11:09

Журналісти під час відкриття засідання Кабміну вимагали розслідувати побиття журналістки 5 каналу Ольги Сніцарчук під час мітингу 18 травня.

Троє журналістів розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано "Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!".

"Це що за концерт? Підіть з засідання", - прокоментував заяву прем'єр Микола Азаров.

"Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк", - додав він.

Журналісти вимагали від Кабміну розслідувати побиття журналістки
Журналісти вимагали від Кабміну розслідувати побиття журналістки
Такі плакати начепили журналісти
Такі плакати начепили журналісти. Фото з Facebook Олени Ващенко

Як розповіла "Українській правді" кореспондент "Лігабізнесінформ" Наталія Тарасовська, акредитації позбавили її, журналіста 5 каналу Ірину Герасимову, кореспондента "Дела" Віру Щербакову, журналістів РБК, Українських новин,  "Коммерсанта".

Наразі, за словами Наталії, вони все ще знаходяться у прес-центрі. 

Керівник прес-служби Віталій Лук'яненко сказав, що це доручення розгляне начальник інформаційного департаменту.  

У свою чергу кореспондент "Дела" Віра Щербакова повідомила, що, за словами Лук'яненка, рішення щодо позбавлення акредитації прийме департамент інформації відповідно до прохання прем'єра і в рамках правового поля.

"Сказали, що акредитації позбавлять за рішенням інформаційної служби. Прес-секретар каже, що перед акцією ми могли ініціативною групою звернутися для зустрічі з Азаровим. Буде дана правова оцінка цього акту", - сказала Щербакова.

 Фото Дмитра Власова

У свою чергу сам Лук'яненко в коментарі Інтерфакс-Україна заявив, що "прем'єр-міністр також занепокоєний ситуацією і вважає її неприйнятною. І очевидно, що об'єктивне розслідування відбудеться і буде надано оцінку".

"Я абсолютно не бачу підстав для проведення такої акції. Це моя думка", - сказав Лук'яненко.

Він зазначив, що дорожить співпрацею з журналістами, і заявив, що "уряд йде назустріч представникам ЗМІ".

"Для донесення своєї позиції потрібно знаходити адекватні форми, час і місце. Хто заважав ініціативній групі журналістів звернутися до мене і попросити про зустріч з прем'єром для донесення свого занепокоєння?" - додав він.

За словами Лук'яненка, питання про позбавлення урядової акредитації журналістів, які взяли участь в акції, розглядатиме департамент інформації та зв'язків з громадськістю секретаріату Кабміну.

"Доручення прем'єр-міністра буде розглянуто і виконано в рамках законодавства", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування