Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СТБ відтягували показ сюжету про акцію у Кабміні, але таки оприлюднили

Середа, 22 травня 2013, 20:35

Телеканал СТБ поставив в ефір новин сюжет про мовчазну акцію протесту журналістів у Кабміні лише о 22-й.

Такого висновку дійшла "Українська правда", промоніторивши вечірні випуски більшості загальнонаціональних каналів у середу. Натомість сюжети про акцію та реакцію на неї прем’єр-міністра Миколи Азарова вийшли у новинах каналів "Інтер", "1+1", "Нового каналу" та "ICTV" значно раніше.

При цьому "Інтер" та "Новий канал" поставили ці сюжети як перші у випуску.

Журналістка "СТБ" Євгенія Мотрич, яка також взяла участь в акції та привезла матеріал із засідання Кабміну, розповіла, що рішення про невипуск сюжету ухвалювала група випускових редакторів.

"Сюжет до ефіру навіть не готувався, а про причини цього, я думаю, краще спитати у керівництва", - сказала вона

Як стало відомо "Українській правді", головний редактор програми "Вікна-Новини" (СТБ) Володимир Павлюк відмовив журналістам у висвітленні в ефірі цієї теми, оскільки вважає вчинок колег "неетичним, бо некрасиво повертатися спиною до людини похилого віку".

Водночас у коментарі Павлюк повідомив, що сюжет з'явиться у випуску новин, що вийде в ефір о 22:00. Причини затримки виходу матеріалу він не пояснив, кинувши слухавку.

Як відомо, у середу 10 журналістів під час засідання Кабміну влаштували мовчазну акцію на знак протесту проти побиття їхніх колег Ольги Сніцарчук і Влада Соделя під час мітингів 18 травня, а також проти неадекватної реакції на ці події з боку влади.

Під час виступу Азарова журналісти повернулися до міністрів спинами, на яких було написано: "Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!".

На це Азаров вигнав журналістів і наказав позбавити їх акредитації. "Всіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання на цирк", - заявив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування