Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисники заступилися за міліціонерів, які затримали п'яного суддю

Четвер, 20 червня 2013, 10:58

Правозахисники називають необґрунтованими арешт й поміщення трьох співробітників Державної служби охорони, підозрюваних в перевищенні повноважень при затриманні судді районного суду у Харкові.

Про це йдеться в звернення правозахисних організацій, яке є в розпорядженні "Української правди".

"Ми вважаємо, що Вони не становлять суспільної небезпеки і, вочевидь, у цій ситуації діяли у суспільних інтересах задля забезпечення громадського порядку", - йдеться в зверненні.

"Працівники міліції, яким довіряли зброю для захисту громадського порядку, в одну мить, до будь-якого суттєвого розслідування, перетворилися на людей, від яких суспільство має відгородитися ґратами", - кажуть правозахисники.

Вони нагадали, що тримання під вартою є "виключним запобіжним заходом, який має застосовуватися лише у випадку, якщо жоден інший захід не здатен забезпечити потреби правосуддя".

"Поспіх у взятті під варту працівників міліції може бути інтерпретований як показові дії, коли співробітникам міліції, а з ними й всьому українському суспільству демонструють наявність касти "недоторканих", - заявили правозахисники.

"Ми звертаємося до органів прокуратури та суду України з вимогою якнайшвидше переглянути рішення про поміщення працівників міліції під варту й забезпечити відкритий та справедливий розгляд цієї справи", - йдеться в зверненні.

Документ підписали Українська Гельсінська спілка, Харківська правозахисна група, Центр Громадянських Свобод, Харківський інститут соціальних досліджень, УМДПЛ, Центр інформації про права людини та інші.

Як відомо, прокуратура Київського району Харкова 12 червня почала розслідування проти 3 співробітників Державної служби, підозрюваних у перевищенні повноважень при затриманні судді районного суду в Харкові.

Раніше ДСО повідомила про затримання її співробітниками в ніч на 12 червня судді одного з районних судів Харкова за підозрою в хуліганстві в кафе, після чого суд заарештував вранці 13 червня співробітників ДСО за перевищення повноважень при затриманні судді.

Прокуратура та Державна служба охорони оприлюднили власні версії конфлікту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...