Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі теж влаштували мітинг проти міліцейського свавілля

Четвер, 18 липня 2013, 12:10

Біля обласного управління міліції Запоріжжя близько 100 людей мітингують на підтримку жителів Врадіївки та на підтримку громадської активістки Раїси Радченко.

Як повідомляє кореспондент "Радіо Свобода", там зібралися  люди, які  постраждали від катувань і незаконних дій міліції.

Протестувальники тримають прапори ВО "Свобода", УДАРу, також на мітингу присутні представники різних громадських організацій. 

Мітингувальників оточила міліція.

Навпроти ж, через дорогу, проходить нечисленний антифашистський мітинг, зазначає радіо.

Водночас, за даними "Українських новин", проти свавілля міліції виступають близько 100 запорожців, а проти фашизму - близько 200 людей. Два пікети розділяє кордон міліції.

Одні мітингувальники тримають прапори "Партії захисників Батьківщини", інші – плакати з написами "Бандитів – у мерію, активістів - до психушки?".

Антифашисти тримають у руках плакати з написами "Не допустимо фашистський майдан в Україні!", "Спадкоємці коричневих штурмовиків, геть із Запоріжжя!", зазначає агентство.

Як відомо, 15 липня цього року райсуд Запоріжжя ухвалив рішення відправити директора об’єднання мешканців багатоквартирного будинку, громадську активістку Раїсу Радченко на безстрокове примусове лікування до психлікарні з діагнозом "органічне враження головного мозку, шизофренія".

Адвокат активістки Марина Захарченко зазначала, що Раїса Радченко боролася з власниками незаконно працюючого бару та рейдерами з банку. За словами адвоката, саме вони і можуть бути причетними до незаконного лікування. 

А у Врадіївці у ніч із 26 на 27 червня жорстоко побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку.

За підозрою у скоєнні цього злочину спочатку заарештували двох чоловіків, один із яких – міліціонер. Жінка вказала на ще одного нападника, теж міліціонера. Спочатку правоохоронці заявили, що в нього є алібі – він нібито був на чергуванні у відділку в ніч, коли стався напад.

Це викликало обурення місцевих жителів, які у ніч з 1 на 2 липня штурмували відділення міліції, вимагаючи покарати всіх винних у злочині. Згодом і другого міліціонера затримали, а суд вирішив заарештувати його до 15 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування