Незалежна медіа-профспілка вимагає від Пшонки криміналу для Захарченка

Вівторок, 23 липня 2013, 19:23

Незалежна медіа-профспілка звернулася до генпрокурора з вимогою порушити проти керівника Міністерства внутрішніх справ та високопосадовців кримінальне провадження.

Про це йдеться у заяві НМПУ.

"Під керуванням Віталія Захарченка, внаслідок неналежного виконання ним та вищим офіцерським складом Міністерства внутрішніх справ своїх посадових обов’язків, міліція перетворилась з  озброєного органу виконавчої влади, який повинен захищати  життя,  здоров'я, права і свободи громадян та інтереси суспільства від протиправних посягань, на озброєне кримінальне угрупування", - йдеться у заяві спілки.

В НМПУ заявили, що це "угрупування являє собою реальну небезпеку як для журналістів, так і для суспільства в цілому". 

У заяві до керівника Генпрокуратури Віктора Пшонки медіа-профспілка наголошує, "що останнім часом міліція систематично порушує права журналістів, вчиняє щодо них кримінальні злочини: застосовує до журналістів фізичну силу".

Згідно з заявою НМПУ, "міліція також проводить незаконні обшуки, вилучає професійну техніку" журналістів, "погрожує притягненням до кримінальної відповідальності та позбавленням волі", "умисно не розслідує справи пов’язані із нападами на журналістів" тощо.

"НМПУ вважає, що Захарченко своєю  бездіяльністю на посаді міністра внутрішніх справ спричинив тяжку шкоду правам, свободам та інтересам як окремих журналістів, так і суспільства в цілому", - сказано у заяві.

"На рівні з міністром внутрішніх справ, Незалежна медіа-профспілка вимагає кримінальної відповідальності співробітників та керівників спецпідрозділу "Беркут" та інших "кермачів" операції по знесенню наметового містечка на Майдані Незалежності", - йдеться у зверненні до Пшонки.

Також профспілка журналістів, вимагає від Генпрокурора порушення кримінального провадження проти керівників Житомирського, Миколаївського, Херсонського облуправлінь міліції "за службову недбалість, зловживання владою та службовими повноваженнями, грубе порушення прав журналістів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування