Рибака звинуватили у порушенні Конституції через Домбровського і Балогу

Середа, 3 липня 2013, 10:59

Опозиціонер Ірина Геращенко заявляє, що позбавлення мандатів депутат Олександра Домбровського та Павла Балоги порушує Конституцію і написане в адміністрації президента.

Про це вона заявила з трибуни.

"Пане Рибак, ви зверталися до суддів, а треба було звернутися до президента, бо ту ганьбу, яку приймали суди, писали на Банковій і тільки там приймалися рішення для того, щоб забрати мандати у двох наших колег", - наголосила Геращенко.

"Пане Рибак, ви порушили Конституцію, тому що стаття 81 дає виключно 5 випадків, коли можна позбавити депутата мандату. Ці п'ять випадків не підпадають ані під випадок з Домбровським, ані під випадок з Балогою. Це є пряме порушення Конституції, до якого вдається спікер", - наголосила Геращенко.

"У більшості немає 226 голосів, і це, незалежні депутати, для вас сигнал, голосуйте як потрібно цій більшості – за векселі, всі лобістські закони, інакше завтра черговий суд якоїсь районної інстанції забере у вас мандат, який вам видали мільйони українців", - наголосила вона.

"Якщо ми говоримо про те, що тут змінюється волевиявлення виборців, то хай суд тоді полишить мандатів тих зрадників і тушок, які порушили волевиявлення виборців, коли вони взяли мільйони і змінили свої політичні уподобання. Цього вимагають і виборці під Верховною Радою", - наголосила Геращенко.

У свою чергу мажоритарник Петро Порошенко також заявив, що позбавлення депутатів мандатів порушує Конституцію.

"Знайдіть мені, будь ласка, в повноваженнях Верховної Ради право відкривати картки депутатів. Знайдіть в переліку повноважень голови ВР право відправляти до дому трудові книжки депутатів" – обурився Порошенко.

"Чи розуміє на сьогодні як більшість так і опозиція, що це відкривається ящик Пандори, коли кожного з 225 депутатів мажоритарників завтра за добу рішенням суду буде позбавлено мандату і знищений парламентаризм", - додав він.

"Про які євроінтеграційні устремління ви говорите? Ви створюєте додаткові дуже серйозні перешкоди підписанню в листопаді угоди про асоціацію, хто вірить в щирість євроінтеграційних намірів тих, хто сьогодні заводить Україну в суди", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News