"Удар" і "Регіони" дружно назвали дії російських митників тиском

Середа, 14 серпня 2013, 17:07

У Партії регіонів та в "УДАРі" вважають, що дії російської митниці – це спроба тиснути на Україну в своїх інтересах.

Так, депутат фракції "УДАР" Оксана Продан сказала агентству "Інтерфакс-Україна", що рішення митниці Російської Федерації зупинити весь український імпорт – політичне.

"Звісно ж, це очевидно, крок для того, щоб не дати Україні вступити в Європейську асоціацію й підписати Угода про асоціацію", - сказала вона.

Депутат наголосила, що, без сумніву, Україна повинна почати всі необхідні заходи для того, щоб з'ясувати причини такого рішення.

"Наші обидві країни є членами Світової організації торгівлі, і зараз уряд України й Верховний Рада мають ініціювати розгляд цього питання в СОТ для того, щоб були адекватні санкції стосовно сторони, яка без жодних пояснень ініціює обмеження для України", - наголосила Продан.

"Я думаю, що це – черговий доказ того, що Україна має зробити все можливе для того, щоб наблизитися до Європи, інакше нам весь час будуть указувати, що нам робити", - сказала депутат.

У свою чергу, депутат-"регіонал" Володимир Олійник вважає, що Росія програє від дій своєї митної служби у відношенні українських товарів.

"Якщо це відповідає дійсності, і є якісь тенденції на збільшення подібних перешкод пересування товару, то, безумовно, від цього програє й Росія, бо ринок нашої продукції там (у РФ) не заповнить ніякий Китай", - сказав він.

На думку Олійника, "від того, що буде зупинений ринок, що створюються перешкоди в пересуванні української продукції, яка є однією з найкращих, якщо брати в порівнянні з російською та китайською, від цього постраждають самі росіяни".

"Так не можна розмовляти з сусідами, суверенними державами, якщо є якась пропозиція до об'єднання", - вважає "регіонал".

Олійник зазначив, що Україна "прагне розвиватися за правилами ринкової економіки".

"Я не думаю, що це викличе якусь велику повага з боку українців, які досить симпатизують Росії. Така форма неприйнятна", - наголосив він.

"Дружбу, взаємоповагу будують не на страху, що ти щось втратиш, а на тому, що ти здобув від спілкування, об'єднання", - заявив Олійник.

На його думку, "Україну намагаються нецивілізованим способом схилити до об'єднання з Митним союзом", але методи російських митників – "інструментарій минулого сторіччя".

Олійник додав, що й метою газової угоди, яку підписала Юлія Тимошенко, було змусити Україну вступити до Митного Союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...