Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Великобританія просила The Guardian знищити матеріали "заради безпеки"

Середа, 21 серпня 2013, 16:47

Влада Великобританії просила газету The Guardian знищити матеріали, передані їй екс-співробітником спецслужб США Едвардом Сноуденом у зв'язку з "серйозною загрозою для нацбезпеки".

Про це в середу пише The Guardian з посиланням на представника заступника прем'єр-міністра Великобританії Ніка Клегга.

У заяві прес-служби віце-прем'єр дав перше офіційне підтвердження того, що секретар Кабінету міністрів, сер Джеремі Хейвуд, зробив запит в The Guardian.

"Ми розуміємо турботи про останні події, особливо навколо питань свободи преси та громадянських свобод, законодавство вже вивчає обставини навколо затримання Девіда Міранди, і ми будемо чекати, щоб побачити його висновки", - зазначив Клегг.

У повідомленні уточнюється, що заступник прем'єр-міністра думав, що "це було розумно для секретаря Кабінету Міністрів просити, щоб зберігач знищив дані, які являють собою серйозну загрозу для національної безпеки, якщо потраплять у чужі руки".

"Було прийняте рішення при тому розумінні, що знищення матеріалу не зазіхатиме на здатності видання публікувати статті про проблему, але допоможуть в якості запобіжних заходів для захисту життя і безпеки", - заявила влада Великобританії.

Як відомо, 20 серпня повідомлялося, що влада Великобританії змушує газету The Guardian віддати або знищити матеріали, передані їй екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook. США завели на нього справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: