Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Великобританії змушує The Guardian знищити дані Сноудена

Вівторок, 20 серпня 2013, 08:58

Влада Великобританії змушує газету The Guardian віддати або знищити матеріали, передані їй екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

Про це у своєму блозі написав головний редактор Guardian Алан Расбріджер.

Він уточнив, що "трохи більше двох місяців тому зі мною зв'язався дуже високопоставлений урядовий чиновник, який стверджував, що відображає точку зору прем'єр-міністра".

"Відбулися дві зустрічі, під час яких він вимагав повернення або знищення всіх матеріалів... Тон був сталевим, була прихована загроза, що інші в уряді і Білому Домі виступають за набагато більш драконівські підходи", - відзначає журналіст.

Він також уточнив, що "двоє агентів британського Центру урядового зв'язку (GCHQ), який займається електронною розвідкою, проконтролювали знищення носіїв інформації в лондонському офісі видання".

Як відомо, колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook. США завели на нього справу.

23 червня Сноуден прибув з Гонконгу до Москви як транзитний пасажир і з середини червня перебував в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".

В даний час він шукає постійного політичного притулку. 1 серпня Сноуден отримав тимчасовий політпритулок у Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: