Кириленко хоче вигнати "Кофе Хауз" із України

П'ятниця, 23 серпня 2013, 16:39

В’ячеслав Кириленко вимагатиме розслідування ситуації з російською мережею кав’ярень "Кофе Хауз", де персонал принципово відмовляється говорити українською з клієнтами.

Про це він написав у своєму Twitter, реагуючи на інформацію про те, що у кав’ярні "Кофе Хауз" офіціантка вперто спілкувалася з відвідувачем російською, перекладаючи замовлення, а потім над ним сміялися через мову і бажання залишити скаргу.

"Цей випадок нас УСІХ принижує. Я сьогодні ж роблю депутатські запити про припинення неподобства та розслідування цього випадку", - заявив Кириленко.

"А навіщо нам взагалі тут "Кофе Хауз" – у нас що, своїх немає каву продавати? Вигнати їх з України негайно – за порушення Конституції і прав людини", - додав він.

"Ну, і в нормальних країнах конторам, які зневажають мову, як Кофе Хауз, оголошується бойкот. Що і потрібно зробити", - вважає Кириленко.

Раніше бізнесмен Іван Філіпович написав у Facebook, що у мережі кав’ярень "Кофе Хауз" діє інструкція для персоналу, яка вимагає спілкуватись у кафе російською мовою – і показав фотографії цієї інструкції після того, як йому нагрубіянили в київському кафе.

А директорка цього "Кофе Хауза", у "Дрім Тауні", Марина Волкова запевнила згодом, що Філіповичу у кав’ярні нагрубіянив стажер, а привила у цих кафе не передбачають виняткового спілкування російською мовою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News