Експерт: черговим підвищенням штрафів влада намагається узаконити свавілля ДАІ

Середа, 28 серпня 2013, 14:41

Законопроектом, що пропонує посилити штрафи для водіїв за порушення безпеки дорожнього руху, влада хоче узаконити свавілля працівників ДАІ.

Про це заявив речник громадської організації "Дорожній контроль" Єгор Воробйов, пише "Тиждень".

"Крім підвищення штрафів пропонують дозволити техогляд автомобілів на дорозі і підвищити штраф за непокору вимогам працівників ДАІ. Тобто узаконити все беззаконня серед працівників ДАІ та обібрати до нитки всіх водіїв… Це просто узаконений рекет на дорозі", – вважає Воробйов.

На його думку, збільшення штрафів не зменшить кількості порушень правил дорожнього руху.

"В Україні збільшення штрафів – це збільшення хабарів. І все. Це не дозволить зменшити кількість ДТП через збільшення штрафів за розмову по телефону чи непристебнений ремінь. Пішоходи до цього не мають відношення… Таким чином, просто розв’язують руки для зловживань співробітниками ДАІ, а не посилюють безпеку на дорозі", – додав представник громадської організації.

Як зазначив Воробйов, "Дорожній контроль" виступає проти ухвалення цього законопроекту.

"Хоча це, звісно, залежить від депутатів, чи вони прислухаються до здорового глузду, чи зроблять як зазвичай – виключно користуючись жадобою наживи", – додав він.

Як повідомлялось, наприкінці квітня МВС розробило законопроект, яким пропонує суттєво підвищити штрафи за порушення правил дорожнього руху, а також розширити перелік порушень.

Після чергових ініціатив МВС, активісти радили водіям обладнати свої автомобілі відеореєстраторами.

Як відомо, Кабінет Міністрів підтримав законопроект, в якому пропонує підвищити штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування