Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томбінські розповів, чого українцям чекати від асоціації з ЄС

Вівторок, 10 вересня 2013, 11:07

Посол ЄС Ян Томбінські переконує, що, підписавши Угоду про асоціацію, Україна отримає шанс уникнути шляху економічної стагнації та політичного автократизму.

Про це він пише у своїй статті "Разом ми - сильніші" на "Українській правді".

Томбінські переконаний, що уже зараз Україна має для ЄС особливе значення.

"Україна важливий економічний партнер, джерело енергетичної безпеки, а також місток до Росії", - пише Посол ЄС.

Через те, що Україна є головною країною, яка забезпечує транзит російської нафти і газу до Європи, ЄС зацікавлений "поширювати демократичні цінності" у ній.

На думку Томбінські, Україна зараз має два шляхи розвитку.

"Перший шлях пропонує розвиток більш відкритого суспільства, інтегрованого у європейський простір демократії, добробуту та ринкової економіки... Другий – це автократична система, яка загрузла в економічній стагнації та політичній нестабільності", - твердить Посол ЄС.

Головне, на його думку, щоб Україна не залишилась "у сірій зоні небезпеки між Європою та Росією".

Представник ЄС позитивно оцінює усе зроблене для підписання Угоди про асоціацію, проте, вказав і на досі не виконані умови.

"Є багато інших важливих завдань – зокрема, реформа судової системи, виборчого законодавства або вирішення справи Тимошенко, – які також потребують виконання", - нагадав Томбінські.

Він також окреслив головні вигоди, які може отримати Україна від зближення з Європою: доступ до європейського ринку, вільний рух людей і капіталів, позитивний вплив конкуренції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...