Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров розповів, як запрацювала формула Януковича "3+1"

Четвер, 26 вересня 2013, 10:32

Запропонована президентом Віктором Януковичем формула співпраці України з Митним союзом "3+1" почала працювати.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні уряду.

"Урядова делегація України на запрошення уряду Казахстану взяла участь в першому засіданні Вищої євразійської економічної ради на рівні глав урядів. Таким чином реально почала працювати формула співпраці України і Митного союзу ініційована нашим президентом Віктором Януковичем "3+1", - повідомив прем'єр.

За його словами, Україна бере участь у засідання Євразійської економічної комісії у ролі спостерігача.

"Україна та Митний союз почали практично застосовувати Мінський меморандум. Ми продовжуємо принципово стояти на тому, що розвиток торгівельно-економічних відносин з Євразійським союзом, СНД є стратегічним, надважливим і невід'ємним елементом нашої економічної політики", - заявив Азаров.

Прем'єр заявив, що на користь співпраці з МС говорить те, що у країнах-членах цієї організації спостерігається економічне зростання та збільшення товарообороту "на рівні 17%".

"За той же період, на жаль, товарообіг між Україною та Росією скоротився приблизно на 20%. Але при цьому обсяг торгівлі між Україною та країнами Митного союзу складає близько 60 мільярдів доларів", - заявив Азаров.

Прем'єр каже, що Україна докладе усіх сил, щоб усунути всі перепони для повної реалізації "нашого величезного потенціалу".

"Наші країни просто приречені до взаємопов'язаного прогресу", – заявив Азаров.

Тому він запропонував країнам Митного союзу узгодити всі хвилюючі питання у зв'язку з імовірним підписанням Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

"Я запропонував перегорнути першу сторінку, так би мовити, емоційно-суб'єктивної реакції... Я офіційно запропонував главам урядів країн - учасниць Євразійського економічного співтовариства провести тристоронні консультації у форматі ЄС-Україна-Митний союз", - повідомив Азаров.

25 вересня Азаров брав участь у засідання Вищої Євразійської економічної ради.

Він провів низку двосторонніх зустрічей, в томи числі, з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим.

Азаров запропонував російському колезі зайнятися "практичним" розглядом пунктів Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, які викликають занепокоєння у Росії.

Він вважає, що усі сумніви і торгівельні суперечки між двома країнами можна і слід вирішувати у рамках умов Світової організації торгівлі.

У той же час, Медведєв заявив, що Росія буде "захищати свій ринок" від товарів з України та ЄС, у разі підписання ними Угоди про асоціацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...