CША стежать за всім світом за допомогою смартфонів, - ЗМІ

Неділя, 8 вересня 2013, 14:23

Агентство нацбезпеки США, яке екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден викрив у тотальному стеженні за інтернет-користувачами по всьому світу, активно збирає інформацію і за допомогою смартфонів.

Про це повідомляє "РІА "Новости"  з посиланням на журнал Spiegel, якому вдалося ознайомитися з засекреченими документами спецслужби.

Видання зазначає, що об'єктом стеження може стати власник смартфона будь-якої з провідних марок - iPhone, BlackBerry або пристрої з операційною системою Android.

Агенство нацбезпеки може відстежувати списки контактів, SMS-повідомлення, фотографії, дані про місцезнаходження користувача.

За даними Spiegel, в розвідслужбі створені окремі групи для дослідження і пошуку слабких місць в кожній великій операційній системі для смартфонів. Так, щоб отримати доступ до інформації з iPhone, експертам АНБ достатньо було проникнути в комп'ютер, з яким смартфон синхронізується.

Не дає 100% гарантії від проникнення з боку спецслужби і BlackBerry, який вважається чи не найбільш захищеним з смартфонів.

Перехоплювати SMS-повідомлення, відправлені з пристроїв цього канадського виробника , АНБ навчилася ще в 2009 році, зазначає видання.

Як відомо, раніше The Wall Street Journal оприлюднило дані, що Агентство національної безпеки США відстежує 75% інтернет-комунікацій.

Видання повідомляє, що "шпигунство Агентства національної безпеки простягається вглиб внутрішньої телекомунікаційної інфраструктури США, що дає агентству охоплювати більшість Інтернет-трафіку в країні".

Так, система спрямована на збір закордонних зв'язків, вона включає в себе зміст електронної пошти та інших електронних комунікацій американців, а також "метадані", які включають в себе інформацію про IP-адреси.

Відзначається, що АНБ працює з телекомунікаційними компаніями для розробки системи спостереження.

Нагадаємо, канадал щодо шпигунства в Інтернеті виник після того, як колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook. США завели на нього справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...