Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: влада США відстежуює 75% інтернет-комунікацій

Середа, 21 серпня 2013, 14:21

Агентство національної безпеки США відстежує 75% інтернет-комунікацій.

Про це в середу пише The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що "шпигунство Агентства національної безпеки простягається вглиб внутрішньої телекомунікаційної інфраструктури США, що дає агентству охоплювати більшість Інтернет-трафіку в країні".

Інформація газети базується на інтерв'ю з нинішніми та колишніми розвідниками і урядовими чиновниками, а також людьми, знайомими з системами компаній.

"Хоча система спрямована на збір закордонних зв'язків, вона включає в себе зміст електронної пошти та інших електронних комунікацій американців, а також "метадані", які включають в себе інформацію про IP-адреси", - уточнюється в матеріалі.

"Журнал звітності демонструє, що АНБ, у поєднанні з телекомунікаційними компаніями, побудував систему, яка може сягати глибоко в основу Інтернету США і покриває 75% трафіку в країні, в тому числі не тільки метадані, але зміст онлайн-комунікацій", - пише The Wall Street Journal.

Відзначається, що АНБ працює з телекомунікаційними компаніями для розробки системи спостереження.

Як відомо, сканадал щодо шпигунства в Інтернеті виник після того, як колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден розповів журналістам, що спецслужби США мають доступ до інформації про клієнтів найбільших інтернет і телекомунікаційних компаній, таких як Microsoft, Skype і Facebook. США завели на нього справу.

23 червня Сноуден прибув з Гонконгу до Москви як транзитний пасажир і з середини червня перебував в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".

В даний час він шукає постійного політичного притулку. 1 серпня Сноуден отримав тимчасовий політпритулок у Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування