Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мігрантам та іноземцям радять не розгулювати вулицями Москви

Неділя, 13 жовтня 2013, 21:11

У зв'язку з безладами в Бірюльово (Москва) Федерація мігрантів Росії рекомендує представникам національних діаспор проявляти обережність на вулицях російської столиці.

Про це повідомив глава ФМР Мухаммад Амін , передає "Інтерфакс".

"У різних районах Москви можуть бути напади. Націоналісти поводяться дуже агресивно", - зазначив Амін. За його словами, мігрантам і в цілому іноземцям краще "не гуляти і не відвідувати громадські місця".

"Я щойно з Бірюльово. Там дуже небезпечна ситуація. Сотні п'яної агресивної молоді і багато націоналістів", - сказав Амін. За його оцінкою, правоохоронні органи Москви вживають ефективних заходів для нормалізації ситуації.

Раніше у зв'язку з погромами і безладами в Бірюьово Західне член Громадської палати Ольга Костіна заявила: "Наближається Курбан - Байрам і від того, як поведуть себе правоохоронні органи та громадськість залежить, як розвиватиметься ситуація".

Як заявив заступник голови Ради муфтіїв Росії, голова духовного управління мусульман Московської області Рушан Аббясов, мусульмани "моляться, щоб у зв'язку з Курбан-Байрамом не було ніякого продовження" сьогоднішніх подій.

Коментуючи питання, які висновки з подій у Бірюльово потрібно зробити, враховуючи, що 15 жовтня відзначається одне з найбільших мусульманських свят Курбан-Байрам, Аббясов зазначив: "Ми сподіваємося і молимося, щоб ніякого продовження не було. Тому що все частіше і частіше ми бачимо, як в країні побутові скандали і конфлікти перетворюються на міжнаціональні . Це дуже небезпечна тенденція".

"Наша позиція дуже чітка - люди, які порушують закон, мають бути покарані згідно з законодавством. Але не можна перетворювати подібного роду акції в акції проти якої-небудь народності або течії (віросповідання)", - додав він.

За словами Аббясова, Курбан-Байрам мусульманська громада планує відзначити з підвищеними заходами безпеки.

"Ми підключимо свою частину волонтерів, які будуть допомагати правоохоронним органам уникати різних провокацій", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування