Азаров розповів про "перезавантаження" стосунків з Росією

Четвер, 17 жовтня 2013, 10:43

Засідання україно-російського міждержавного комітету показало початок "перезавантаження" стосунків України і Росії.

Про це заявив на засідання уряду прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, спад товарообігу між двома країнами та збою у торгових коопераціях не можуть вважатись чисто економічними питаннями.

Азаров каже, що 90-ті роки ХХ століття показали, що зруйнувати можна швидко, а відновити не вдається десятиріччями.

"Головне, що ми втратили за ці десятиріччя, - це здатність ставити перед собою амбіційні цілі. І це головне, що треба повернути", - заявив він, кажучи, що російське керівництво теж це розуміє.

Азаров розповів, що головним завдання перед засіданням Україна бачила потребу дати імпульс у конкурентоспроможних галузях виробництва.

Це б, за його словами, дозволило двом країнам реалізувати амбіційні програми в космічній промисловості, авіабудуванні, атомній енергетиці тощо.

"Тому головним завданням, яке ми ставили на засіданні комітету, було погодження дорожніх карт розвитку виробничих кооперацій, та усунення перепон у співробітництві", - розповів прем'єр.

"Ми підписали дорожню карту з питань співробітництва у сфері дослідження та використання космічного простору. Меморандум щодо використання національний космічних засобів дистанційного зондування", - додав він.

Також була підписана дорожня карта щодо усунення перепон у інвестиційній, фінансовій та галузевих сферах співробітництва.

"Уже в понеділок, наприклад, починається інспекція Росспоживнагляду на підприємствах нашої кондитерської галузі, для зняття претензій. Ми домовились, що ця робота буде завершена протягом двох тижнів", - повідомив Азаров.

За його словами, Україна гостро поставила питання, щоб висновки були прозорими і об'єктивними.

Також було погоджено початок кількох спільних масштабних проектів пов'язаних з авіабудуванням, заводом ядерного палива, будівництва транспортного керченського переходу, зернового пулу тощо.

"Ми почали перезавантаження двосторонніх відносин", - заявив Азаров.

15-16 жовтня у російській Калузі відбулося 10 засідання комітетц міждержавного співробітництва за участю прем'єрів України Миколи Азарова та Росії Дмитра Медведєва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування