Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Банковій виношують ще один спосіб не пустити Тимошенко в політику

Середа, 23 жовтня 2013, 14:01

Однією із ключових ініціатив Банкової в рамках справи Тимошенко буде реалізація можливості заочного засудження обвинувачуваних.

Про це повідомляють джерела "Української правди" у статті "Юлія Тимошенко: гра нервів і конкуренція блефів".

Це найбільш спірний пункт вимог Віктора Януковича, який адміністрація президента намагається не афішувати.

Джерела стверджують, що саме цей пункт вимог адміністрації президента став причиною відмови декількох позафракційних депутатів вносити відповідний законопроект на розгляд Верховної ради.

Суть в тому, що оскільки відстрочка або переривання строку теоретично може дозволити Тимошенко відмовитися від повернення в Україну, юристи Банкової пропонують увести в українське законодавство норму про притягнення до відповідальності в заочному порядку.

Тобто, без присутності самого обвинувачуваного.

За інформацією джерел, ця норма може бути внесена як поправка до законопроекту Сергія Міщенка вже на етапі голосування.

Якщо це вдасться, у Банкової з'явиться можливість обмеження політичної діяльності Юлії Тимошенко.

Один із планів, який виношує штаб екс-прем'єра, припускає повернення Юлії Тимошенко в Україну з рішенням Європейського суду із прав людини по вироку по газових контрактах. Теоретично це дозволить їй вимагати поновлення її в політичних правах.

Але якщо до того моменту українське законодавство буде містити норму про заочний осуд, суд може ухвалити рішення щодо будь-якої іншої кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.

За інформацією джерел, на сьогоднішній день детальний план звільнення Юлії Тимошенко розробляється двома людьми – главою РНБО Андрієм Клюєвим і радником президента Андрієм Портновим.

Клюєв відповідає за політичну складову вирішення питання й узгодження позицій Віктора Януковича із представниками Євросоюзу.

Андрій Портнов, відповідно, розробляє юридичну стратегію вирішення питання, яка з однієї сторони була б прийнятна для європейців, а з іншого – давала б максимально ефективні важелі впливу на долю Юлії Тимошенко при будь-якому розвитку ситуації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: