Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Рада підтримала норму, якою можна заборонити Кличку йти в президенти

Четвер, 24 жовтня 2013, 13:11

Партія регіонів під виглядом економічного закону винесла на голосування норму, згідно з якою можна заборонити лідеру "Удару" Віталію Кличку реєструватися кандидатом у президенти.

Про це заявив представник ВО "Свобода" Олександр Аронець.

"Якщо ви ще не зрозуміли, що відбувається в Раді, чому блокується, поясню. Регіонали, під виглядом економічного закону протягнули норму, згідно з якою Кличку може бути відмовлено в реєстрації кандидатом в Президенти", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

"Це внесення змін до Податкового кодексу, а саме: "18. Пункт 70.1 статті 70 доповнити новим абзацом такого змісту: "Фізична особа, яка є резидентом іноземної країни, тобто не проживає в Україні, може бути взята на облік за місцем реєстрації свого перебування (проживання) на території України", - процитував Аронець.

"35. Підпункт 170.11.1 пункту 170.11 статті 170 доповнити реченням такого змісту: "У випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні", - додав "свободівець".

"Тобто, оскільки Кличко платив податки у Німеччині, він визнається резидентом іноземної країни, таким чином він не проживав в Україні необхідні для балотування 10 років! І, що цікаво, за таку норму проголосував начебто опозиційний, а на ділі провладний депутат Доній. То він нехай тепер скаже, хто підіграє владі!" – пояснив Аронець.

Автором двох цих поправок є депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко. При цьому він не голосував за цей законопроект в цілому.

 

Верховна Рада 24 жовтня підтримала закон № 2054а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків".

"За" проголосувало 239 народних депутатів, проти – 38, утримався – 1, не голосувало 136.

Як відомо, раніше Доній заявив, що "Свобода" в парламенті дискредитує український рух та підігрує владі.

Водночас депутат вважає "Удар" "найадекватнішою фракцією" і єдиною фракцією, з він співпрацює.

За словами Донія, він "розглядає можливість приєднання" до фракції "Удар" в парламенті.

Раніше в "Ударі" пояснили, чому поки відмовляють депутатам, які висловлюють бажання приєднатися до їхньої фракції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування