Замовником провокацій на мітингах 18 травня була влада - члени ТСК

Середа, 9 жовтня 2013, 13:17

Замовником провокацій під час проведення 18 травня у Києві акції протесту опозиції була діюча влада.

Про це на брифінгу заявив депутат від "Батьківщини" Степан Курпіль, який є членом ТСК з питань розслідування обставин нанесення тілесних ушкоджень громадянам України, а також неправомірної бездіяльності правоохоронних органів під час проведення акції "Вставай, Україно!" 18 травня у місті Києві.

За його словами, зокрема, на відео, яке є в Інтернеті, "чітко видно, що військовою технікою, яка їздила центром міста, керували працівники ДАІ".

Однак, за словами Курпіля, ні прокуратура, ні МВС не дали відповіді на питання про використання військової техніки на мирній акції.

Депутат вважає, що небажання влади встановити замовників провокацій та інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя "наштовхує на однозначний висновок: замовником цих провокацій була влада".

У свою чергу голова ТСК Віталій Ярема повідомив, що незважаючи на те, що влада категорично відмовилась співпрацювати з Комісією, зокрема, керівники Генпрокуратури та МВС проігнорували всі запрошення взяти участь у засіданнях комісії та надати інформацію, ТСК підготувала підсумковий звіт, який підписали представники всіх опозиційних фракцій.

"За кожне слово, написане у звіті, я і мої колеги по ТСК готові нести відповідальність. Всі ці факти підтверджені реальними доказами", - підкресли він.

Ярема також зазначив, що члени ТСК з провладних фракцій проігнорували підсумкове засідання комісії та відмовилися підписати звіт.

У свою чергу член ТСК від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що провладні депутати, що входять до тимчасової слідчої комісії Ради, вважають фальшивкою звіт опозиції з цього питання.

18 травня 2013 року в Києві проходили акція опозиції "Вставай, Україно!" й антифашистський марш, організований Партією регіонів. Біля Головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській молодики спортивної статури побили журналістку "5-го каналу" Сніцарчук і фотографа газети "Коммерсантъ-Украина" Соделя, які знімали бійку.

За підозрою в нападі затримали жителя Білої Церкви Тітушка (прізвисько – Румун). Він був у складі групи з 50 осіб, які влаштували бійку зі "свободівцями" на Великій Житомирській.

2 вересня Шевченківський районний суд міста Києва затвердив мирову угоду про перемир’я та засудив Тітушка до 2-х років умовного покарання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування