Герман розсмішила канадську діаспору словами про чесні вибори

Неділя, 10 листопада 2013, 09:29

Україна підпише в 2013 році Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Про це йдеться у спільному привітанні президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова та спікера парламенту Володимира Рибака до Конгресу українців Канади, яке виголосила радник президента Ганна Герман.

"Цей рік увійде в історію як рік нового цивілізаційного вибору України, як рік, коли Україна підпише Угоду про асоціацію", - процитувала вона.

Коментуючи долю Юлії Тимошенко, Герман зазначила у своєму виступі перед Конгресом: "Ми повинні зробити все, щоб було знайдено мудрий компроміс, продиктований інтересами держави".

"Або зараз, або ніколи. Я не вірю, що Україна може відкласти підписання до 2014 року. Якщо зараз не підписати, Україну розірвуть внутрішні конфлікти та вороги, які не хочуть, щоб Україна була в Європі", - зазначила Герман.

Вона також зазначила, що її "не цікавить прізвище наступного президента".

"Для мене важливо, щоб він був обраний на чесних демократичних виборах", - сказала Герман.

Ця її репліка викликала сміх присутніх у залі, після чого ведучий навіть закликав демонструвати повагу до присутніх доповідачів.

"Так сталося, що саме Янукович буде людиною, яка здійснить цю мету (Угоду про асоціацію). Ви можете сміятися з цього чи не аплодувати, але він це зробить", - додала Герман.

Водночас, за словами Герман, підписання Угоди без проведення реформ не допоможе Януковичу обратися на другий термін.

"Якщо Янукович підпише Угоду, але не буде будувати Європу в Україні, то чи буде в опозиції єдиний кандидат на виборах, чи буде 20 кандидатів – це йому не допоможе", - сказала Герман.

"Чому постраждала Юлія Тимошенко? Тому що, будучи при владі, вона не намагалася змінити правосуддя – і ця система спрацювала проти неї", - додала радник президента.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування