Не підпишемо асоціацію з ЄС, зате не будемо маріонеткою - Єфремов

Понеділок, 11 листопада 2013, 10:05

Якщо угода про асоціацію з Європейським Союзом не буде підписана 26 листопада в Вільнюсі, то життя не закінчиться.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на зауваження журналіста про те, що його слова іноді звучать як підготовка плацдарму для зриву асоціації з ЄС, Єфремов сказав: "Я просто не відношуся до тієї категорії людей, які хочуть євроінтеграції будь-якою ціною".

"Що значить "за всяку ціну"? Так, ми готові співпрацювати з Євросоюзом, більше того, в останні роки ми довели, що можемо не говорити, а працювати - прийняли багато важливих документів: закони про корупцію, закони про інформацію. Далі ми будемо модернізувати судову систему, роботу прокуратури, міліції...", - зазначив він.

"У вас уявлення, що самітом закінчується життя. Нічого воно не закінчується", - додав депутат.

На думку Єфремова, якщо угода з ЄС не буде підписана, то "значить, історичний шанс буде втрачено, на жаль".

"У політиці немає нічого неможливого. Якщо не підпишемо асоціацію з ЄС, звичайно, буде погано. І Україні, і Євросоюзу. Але кінець світу не настане, і сонце сходити не перестане. Але у нас, принаймні, залишиться повага до самих себе, за те, що ми - держава, а не маріонетка", - заявив він.

"І потім, якби наша опозиція так хотіла до Євросоюзу, то чому б їм не прибрати вимогу щодо Тимошенко? Навіщо ставити майбутнє країни в залежність від однієї людини? Адже вони дружньо спілкуються з Коксом і Кваснєвським. Квасьнєвський чи не ночує в палаті Тимошенко. Приберіть цю вимогу, і у нас не залишиться перешкод на шляху до Євросоюзу", - сказав глава "регіоналів" у Раді.

"Ми зі свого боку зробили все, що від нас вимагав Євросоюз, пройшли великий шлях. І якщо наприкінці цього шляху доля 45- мільйонної держави для ЄС опиниться на одних вагах з долею однієї людини - це їх право, їх рішення. Тим більше що не всі розслідування по Тимошенко закінчені. А ми в цей час говоримо тільки про те, що Тимошенко потрібно відпустити за кордон", - пояснив він.

"Європейські політики повинні, зрештою, хоч трохи звертати увагу на те, що ми - держава. На те, що у нас є свої закони. Ні, вони хочуть тільки звільнення Тимошенко", - поскаржився Єфремов.

Він зазначив, що "питання тут тягнеться з 2004 року".

"Тоді була ініційована Заходом ситуація проти президента Кучми, і на цій хвилі виплила "нова демократична" команда, як тоді вважали - Ющенко, Тимошенко і так далі", - пояснив "регіонал".

"Тимошенко симпатична жінка, вона може добре говорити, і ось цей ореол "білої і пухнастої" досі діє на західних виборців. Вони вимагають від своїх лідерів захистити Тимошенко, не особливо розбираючись у ситуації", - вважає депутат.

"І потім, Тимошенко - не бідна людина. Маючи достатньо коштів, вона всі ці роки підтримувала і сьогодні підтримує свій імідж в рамках європейських держав. У Римі на одній з центральних площ висить її портрет. Ми будемо наївними, якщо будемо вірити, що це все роблять ентузіасти", - підсумував Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...