Азаров пояснив, що це підприємці "наказали" Януковичу повернутися до Росії

Середа, 13 листопада 2013, 09:58

Екстренний розворот української влади до "нормалізації стосунків з Росією" відбувся з волі українського сектору економіки.

Про це заявив на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров.

За його словами промисловці та підприємці були дуже схвильовані ситуацією у торгівлі з Росією.

"Росія все більше відгороджується від українських товарів захисними митами, які у них, відповідно до умов вступу до СОТ, вищі ніж у нас приблизно вдвічі. Отже, звернення до СОТ у цій ситуації може не допомогти", - пояснив Азаров.

З огляду на це, заявив прем'єр, головним на сьогодні для української влади стало "російське питання".

"Додайте до цього захмарні ціни на газ та нафту… і для кожної людини, яка відповідальна за долю України, стане зрозуміло, що питання №1 національної політики – це нормалізації відносин з Росією", - заявив Азаров.

"Можна сказати, що це наказ владі від реального сектору економіки. Промисловці і підприємці сааме з вирішенням цієї проблеми прямо пов'язують можливість подолати негативні тенденції", - окреслив перспективи України прем'єр.

Азаров розповів, що напівтаємні зустрічі українського президента Віктора Януковича з російським колегою Володимиром Путіним також були присвячені цим питанням.

"Врегулюванню створених у двосторонніх відносинах проблем були присвячені зустрічі на рівні президентів Росії і України". – заявив прем'єр.

Він розповів, що тепер Янукович наказав уряду пришвидшити врегулювання митних та технічних питань з Митним союзом.

"Ми повинні пришвидшити гармонізацію митних правил та технічних регламентів, норми визначення країни походження та інших технічних питань. Здійснити інвентаризацію україно-російських угод в сфері зовнішньоекономічної діяльності", - пояснив Азаров.

Як відомо, у вівторок промисловці і підприємці попросили Януковича "відкласти асоціацію з ЄС" принаймні на рік.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування