РФ може стати власником стратегічних об'єктів української економіки – голова МЗС Швеції

П'ятниця, 22 листопада 2013, 01:19

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що Росія може стати власником стратегічних об'єктів української економіки.

Про це він сказав в Інституті Брукінгса в США, де близько 100 осіб зібралися на конференцію щодо Східного партнерства, передає кореспондент "Української правди".

"Ми залишаємо наші двері відкритими для України. Але це рішення України - чи входити у ці двері", - прокоментував він рішення Кабміну призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Більдт прогнозує, що президент України Віктор Янукович отримає гроші від Росії на спеціальних умовах: "Росія може стати власником стратегічних об'єктів української економіки".

Голова МЗС Швеції вважає, що відмова України від асоціації зупинить модернізацію України.

Він висловив побоювання, що після рішення Януковича "Україна йде не на схід і не на захід, а вниз. Через проблеми в економіці".

Водночас посол Польщі в США Річард Шепф заявив, що "кожен наступний раз, коли (член місії Європарламенту в Україні) Квасьнєвський приїздив у США, він був дедалі більш занепокоєним".

"Бо здавалося, що Янукович був під тиском тих у своєму оточенні, хто мав особистий конфлікт з Тимошенко", - заявив Шепф.

Чарльз Грант, директор Центру європейських реформ заявив: "Українські бізнес-еліти не готові до Угоди про асоціацію. Вони втрачають в короткостроковій перспективі. Якби я був українським олігархом, я би сказав Януковичу: не підписуй!".

А Томас Беггер, керівник підрозділу політичного планування МЗС Німеччини у свою чергу закликав: "Давайте тримати двері відкритими для України".

Як відомо, в четвер уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Парламент у четвер відхилив всі 6 законопроектів щодо виїзд ув'язнених для лікування за кордон.

21 листопада ввечері місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасьнєвського висловили глибоке розчарування рішенням уряду України відкласти підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і закликали президента Януковича дотриматися своїх обіцянок щодо закону про лікування ув'язнених.

У ніч на 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві зібралося від 1000 до 2000 людей, щоб висловити невдоволення рішенням уряду про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування