Азаров назвав поступки України під тиском Кремля "компромісом"

Неділя, 24 листопада 2013, 18:38

Рішення України про відмову від подальшої роботи над підписанням угоди про асоціацію з ЄС – компроміс з Росією, а не крок, на який уряд змусив тиск Кремля.

Про це в інтерв'ю телеканалу ICTV прем'єр-міністр Микола Азаров.

Відповідаючи на питання про небезпідставність рішення України про відмову від ЄС під тиском Росії, Азаров заявив: "Як сказати, що таке компроміс…".

"Чому, коли РФ вимагає чогось від нас, ми це називаємо "шантаж" і "тиск", а коли ЄС висуває якісь вимоги -  теж не вигідні, незручні – ми вважаємо, що це нормально. Чому?", - зазначив прем’єр.

"Які умови  ми отримали від ЄС - протягом семи років – я підкреслюю – семи – ми можемо отримати 1 мільярд євро. Все. Крапка", - заявив Азаров українському телеканалу.

При цьому в інтерв’ю російському "Першому каналу" (РФ)  Азаров заявив так: "Один мільярд євро – це ніщо. Це, можна сказати, допомога жебраку на паперті".

Говорячи про умови, які Україні пропонував МВФ, Азаров сказав:  "Що нам обіцяє МВФ -  ми отримаємо кредит лише у тій сумі, якою є наша заборгованість перед МВФ".

За його словами, Україна винна МВФ близько 4 мільярдів доларів.

"Рівно 4 мільярди ми і отримаємо, щоби розрахуватися. Та не потрібні нам такі подачки в обмін на те, щоб ми практично угробили свою економіку і поклали на витрати населення збільшення квартплат і т.і і т.і.", - заявив прем’єр-міністр.

При цьому на питання, чи може Росія поновити переговори про зміну ціни на газ після рішення України призупинити євроінтеграційний процес, Азаров заявив: "Звісно, таке питання стояло у комплексі тих спірних питань, які нас турбують протягом останніх років".

"Протягом останніх кількох років ми переконували РФ піти на перегляд газових контрактів 2009 року. Зараз така обіцянка, за великим рахунком, є. І ми сподіваємося, що ми це реалізуємо у ході переговорів", - зазначив Азаров.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...