Яценюк - українцям: "Їдьте на Майдан. Тут твориться доля країни"

Середа, 11 грудня 2013, 10:36

Один із лідерів опозиції Арсеній Яценюк закликав українців їхати на Майдан Незалежності у Києві і мітингувати за майбутнє країни.

"Ми закликаємо приїжджати на Майдан. Дорога Україно, тут твориться доля країни, тут розгортаються основні події", - звернувся він до учасників ЄвроМайдану після нічної спроби розгону Майдану.

"Від кожного з нас залежить майбутнє України. приїжджайте сюди. Ми маємо підтримувати одне одного. Ми маємо стояти поруч одне біля одного так, як ми стояли цієї ночі. І ми таки встояли", - закликав Яценюк, цитує "Батьківщина".

Політик зазначив, що "цей день вже у підручнику української історії".

"Ви створили історію вільної української держави. Це заслуга кожного з вас", - сказав він євромайданівцям і додав, що минула ніч – це ніч гідності: "Нашої гідності, кожної людини, яка довела, що ми можемо не просто боротись за свої права, а що ми можемо перемагати".

За словами Яценюка, зараз серед завдань майданівців - навести порядок на Майдані: "Відбудуватись, знову навести порядок і бути готовим до того, щоб боронити нашу свободу".

Він сказав, що опозиція "далі йде боротись за те, щоб наших побратимів витягнути з тюрми, щоб тих, які давали незаконні накази бити людей і сьогодні наступати на українську демократію, - притягнути до відповідальності, і відправити у відставку тих, які відповідальні за побоїща і за те, що сьогодні відбувається в Україні".

"Це наш порядок денний. Ми маємо від вас на це мандат. І це те, що вимагає Україна. Слава Україні і далі до боротьби", - заявив Яценюк.

Впродовж виступу він також попросив привітати на Майдані заступницю державного секретаря США Вікторію Нуланд, яка "після цих жорстоких подій, які були на Майдані, прийшла і не побоялась".

"Вона з далекої країни, але ця країна підтримує кожного українця і наші права і свободи. Зараз на Майдані роздає хліб і носить тацю з їжею заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд", - сказав Яценюк.

Після його виступу ведучий оголосив, що автобуси з силовиками відступають із Майдану.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News