Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: Ми проcтягнули вам руку, якщо зустрічаємо кулак – у нас сили достатньо…

Вівторок, 3 грудня 2013, 12:26

Прем'єр Микола Азаров вибачився за кривавий розгін євромайдана, та попередив мітингувальників про кримінальну відповідальність за блокування Кабміну.

"Дорогі мої колеги, від імені уряду хочу принести вибачення за дії наших правоохоронних органів на Майдані. І президент, і уряду глибоко шкодує. Я вам гарантую, що зараз вже проводиться ретельне розслідування. І всі, хто винен у застосуванні сили, понесуть за це відповідальність", - сказав він.

Він зазначив, що серед постраждалих у бійні в ніч з п'ятниці на суботу лише одна людина у віці 17 років. "Всі інші старші, значно старші. Пропоную відмовитись від емоцій", - сказав він.

Азаров також закликав припинити блокування будівлі Кабінету Міністрів, погрожуючи відповідальністю.

"Я вимагаю від тих, хто причетний  до абсолютно протиправних рішень про блокуванню будівлі уряду, негайно припиніть", - зазначив він.

"Ви обов'язково будете нести відповідальність", - попередив він депутатів. І всі люди, яких ви штовхаєте на протиправні дії, будуть нести відповідальність", - попередив він.

"У вас є грамотні юристи, вони розуміють, що ви порушуєте не лише Конституцію, а й  Кримінальний кодекс. Ми відкриті до діалогу. Ми готові обговорювати з  мирними маніфестаціями всі умови наших домовленостей. Ми протягнули вам руку. Якщо ми зустрічаємо кулак, я кажу – у нас сили достатньо", - наголосив він.

Азаров наголосив, що має підтримку українців, посилаючись на рішення обласних рад, які буди винесені в понеділок на позачергових засіданнях.

Він закликав мітингувальників "відкинути політиканів", які "рвуться до влади і повторюють сценарій  2004 року".

"Але вонb забувають, що у нас зовсім інша країна… Вам буде соромно, з ким ви будете працювати", - сказав він

Щодо євроінтеграції він зазначив, що в понеділок у його присутності президент мав тривалу телефонну розмову з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

"Ми домовилися, що продовжимо переговори про умови укладення угоди про асоціацію і про ЗВТ. І ЄК, ЄС згодні розглянути питання про фінансові компенсації Україні", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування