Азаров жахає західні області відсутністю фінансування

Середа, 4 грудня 2013, 10:43

Західні області у результаті протесту можуть недоотримати бюджетні кошти.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

"Особливо звертаю увагу тих окремих місцевих громад на Заході країни - підкреслюю, одиничні приклади - коли місцева влада припинила роботу для участі у протестах", - звернувся він до місцевих чиновників.

"Така аморальність і безвідповідальність місцевих чиновників може призвести до того, що на центральному рівні кошти будуть виділені, проте на місцевому рівні вони, в зв’язку з непрацюючою місцевою владою просто не дійдуть до отримувачів", - уточнив Азаров.

"Також нагадаю, що через бюджетну систему здійснюються розрахунки за надані громадянам України пільги і субсидії, виплати за енергоносії. Якщо їх вчасно не здійснити, то під загрозу зриву, в мороз, буде поставлено теплопостачання міст", - сказав він.

"І все тільки через те, що працівники, яких найняли місцеві громади для забезпечення їх життєдіяльності, вирішили погратися в політику замість того, щоб виконувати свої прямі обов’язки. А їх політика - життєзабезпечення громад", - вважає прем’єр.

"Уже сьогодні, кожний орган місцевої влади повинен підготувати та прийняти необхідні рішення для того, щоб з 1 січня 2014 року було забезпечено безперебійне фінансування з державного та місцевих бюджетів, особливо в соціальній сфері. Ось за це справді треба спитати з чиновників місцевих", - підсумував він.

2 грудня три західні області - Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська - оголосили страйк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News