Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова, Симоненка та КПРФ засудили повалення Леніна

Неділя, 8 грудня 2013, 19:39

Війна з пам'ятниками - це завжди варварство.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Війна з пам'ятниками - це завжди варварство. Таким чином, у новітній історії з'явився випадок, коли було зруйновано пам'ятник, внесений до списків всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Перший випадок - це коли таліби в Афганістані з танків розстріляли наскальне зображення Будди. І другий - коли в Києві, в центрі Європи, зруйнований пам'ятник Леніну", - заявив Лук'яненко.

У свою чергу лідер Компартії України Петро Симоненко заявив: "Руйнування пам'ятника Леніну в Києві - це не просто акт вандалізму".

"Це свідчення того, що основною метою організаторів та натхненників нинішніх протестних акцій є не боротьба за європейські цінності, а розпалювання ненависті, залякування незгодних, руйнування державності України будь-якими способами. Аж до її територіального розділу", - зазначив Симоненко, передає прес-служба КПУ.

Також Симоненко підкреслив, що під приводом захисту "європейського вибору" лідери так званої опозиції за фінансової та політичної підтримки Брюсселя і Вашингтона, у боротьбі за владу "вже відкрито використовують бандитські угруповання різноманітних ультрас і неонацистських молодчиків, вдаються до провокацій і насильства".

При цьому лідер КПУ звернувся до тих, хто прийшов мирно відстоювати своє право на вибір: "Не піддавайтеся на провокації, не допомагайте тим, хто прикриваючись студентами та школярами, як живим щитом, готовий трощити все на своєму шляху".

Також обурення знесенням пам'ятника Леніну висловили інші члени КПУ і ЦК КПРФ.

Так, нардеп від КПУ Оксана Калетник зазначила: "Це за межами цивілізованого, культурного поведінки".

"Не може бути ситуації, при якій ось таким дикунським способом одна частина населення вважає, що їх правда вище, ніж вся інша правда .... Виникає питання - куди ми взагалі рухаємося? Чи можемо ми будувати красиву, багату країну з відсутністю будь-яких дійсно базисних понять про культуру", - зазначила Калетник.

Разом з тим вона не виключила, що КПУ вживатиме всіх заходів для відновлення пам'ятника.

"Напевно фракцією буде прийнято рішень про відновлення пам'ятника. Завтра на 17:00 у нас скликано засідання фракції", - зазначила вона.

У свою чергу секретар ЦК КПРФ, депутат Держдуми Сергій Обухов назвав актом вандалізму дії протестуючих, які знесли пам'ятник Леніну в Києві.

"Це вже етап вандалізму. Подив викликає бездіяльність правоохоронних органів, які не в змозі навести лад", - заявив Обухов.

"Зрозуміло, що мітингувальники користуються обмеженою підтримкою заходу, і, частково, центру України. Більшість у країні не підтримує ідей Євромайдану", - заявив секретар ЦК КПРФ.

На його думку, нинішня влада України не в змозі спертися на більшість.

При цьому він висловив думку, що оскільки "влада смикається: спочатку євроінтеграція, потім Митний союз, ще раз говорить, що сама влада на Україні розколота".

"Далі буде тільки хаос, так як "його породжує сама влада", зазначив Обухов.

Як відомо, 8 грудня в Києві на бульварі Тараса Шевченка знесли пам'ятник Владимиру Ленину. Під знесеним пам'ятником молодики скандують "Свобода прийде порядок наведе". 

Міліція через дорогу просто спостерігала, не втручаючись. Молодики, які безпосередньо це вчинили, одразу втекли, прикриваючи обличчя.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування