Лідери опозиції назвали побиття Луценка замахом на вбивство

Субота, 11 січня 2014, 17:39

Побиття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під Святошинським райвідділом міліції лідери опозиції розцінюють як замах на вбивство.

Про це йдеться у спільній заяві трьох лідерів опозиції Віталія Кличка, Арсенія яценюка та Олега Тягнибока.

Вони називають побиття Луценко "звірячим".

"Влада вже давно перейшла межу, але нічні події під Святошинським РВВС у Києві ще раз продемонстрували, що ця влада не зупиниться перед вбивствами активістів", - йдеться у заяві.

"Це ще раз доводить, що протести на майданах по всій країні мають продовжуватися. Ми зробимо все, щоб змінити владу і назавжди поміняти систему, при якій міліція б'є свій народ за бездумними наказами", - наголошується у документі.

Лідери опозиції закликали всіх небайдужих висловити свою незгоду з політикою влади і солідарність з побитими активістами на найближчому Народному Віче у Києві у неділю о 12:00.

Як відомо, під Святошинським РВВС у Києві "Беркут" побив екс-міністра МВС Юрія Луценка та ще інших активістів. Постраждало також троє депутатів від "Свободи" та журналісти. 

17 активістів звернулися по допомогу до медиків.

У прес-службі Міністерства внутрішніх справ не назвали точну кількість травмованих силовиків, однак заявили, що "близько двох десятків працівників "Беркуту" отримали різні ушкодження, одного із них госпіталізовано із переломом ноги".

Протистояння почалося з того, що автомайданівці заблокували автобуси з "Беркутом" під відділком, оскільки ці правоохоронці, за їхніми даними, причетні до побиття людей під Києво-Святошинським судом.

У п’ятницю цей суд засудив "васильківських терористів" до 6 років в’язниці.

Працівники міліції "у жорсткій формі" вивели з зали суду підсудних. Почалася колотнеча. Працівники міліції почали бити присутніх. Потім сутички продовжилися поза залою суду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування