Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Трьох студентів, яким "шиють" заворушення, посадили під домашній арешт. Ще двох арештували

Середа, 22 січня 2014, 22:09

Оболонський районний суд Києва присудив домашній арешт трьом студентам університету імені Карпенка-Карого, яким закидали заворушення на вулиці Грушевського.

Про це повідомила журналіст Ірина Стельмах у своєму Twitter.

"Перший результат в Оболонському суді. Андрію Котляру (третій курс операторського) міра запобіжного заходу – домашній арешт", – написала вона.

"Другий результат: Вадим Ковальов (третій курс акторської майстерності) теж домашній арешт. До 20 березня", – додала активістка.

"Третій результат в оболонському суді по Данилу Окулову(2 курс звукорежисури) теж домашній арешт.По останній, 4тій, справі оголошено перерву", - зазначила вона.

Разом з тим суди присудили двом студентам - Олександру Шкрабаку та Андрію Іванюку - по 1 місяцю досудового перебування в СІЗО. У них є 5 днів на подачу апеляції.

За підсумками ще одного судового засідання студент Юрій Хробуст також засуджений до 2 місяців утримання під домашнім арештом.

Усім інкримінують ст. 294, ч2 Кримінального кодексу. 

"Доказів слідство не надало", - зазначають активісти, які приїхали до суду підтримати студентів. 

Фото з Facebook Kostiantyn Kliatskin
Фото з Facebook Kostiantyn Kliatskin
Фото з Facebook Kostiantyn Kliatskin
Фото з Facebook Kostiantyn Kliatskin

В той же час Олександр Аронець у своєму Facebook повідомив, що 17-річного студента Михайла Нискогуза, якого затримали на Грушевського, суд відпустив на поруки депутата від "Свободи" Ірини Сех.

"Те, що він розповів, кинуло мене в холодний піт. Каже, що його схопив харківський беркут, за рапортом майора Василенка. Розділи до гола, через стрій гнали і били, заставляли співати на снігу гімн. А також запихали ніж в анальний отвір і різали...", - пише Аронець.

За його словами, 23 січня має бути прес-конференція цього студента.

Як відомо, в ніч на 20 січня було затримано шістьох студентів театрального інституту ім.Карпенка-Карого та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС. 

Невідомі на Подолі затримали сімох студентів без пояснення причин. "По хлопцях було видно, що вони повертаються з нічного Майдану. Зупинилося кілька машин різних марок, хлопців у камуфляжі і "берцах" силою заштовхали до машин. Одному вдалося викрутитися і втекти", - повідомили родичі затриманих.

На даний час у вчиненні масових заворушень у центрі столиці підозрюють 29 осіб.

Як відомо, перші "в'язні Грушевського" з'явилися у вівторок. Суд залишив на 2 місяці під вартою затриманих активістів Євромайдану Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця.

Трьох активістів, які твердять, що не були на Грушевського, дорогою додому перестріли "тітушки" біля меморіалу Голодомору і побили.

Потім автобус із "Беркутом", який викликали тітушки, забрав активістів до райвідділку, де їх звинуватили в організації заворушень.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування