Активісти Майдану зникають посеред Києва: викрадають невідомі

Понеділок, 20 січня 2014, 13:00

У Подільському районі Києва зникли кілька студентів, які брали участь у заходах на Майдані Незалежності 19 січня

Про це журналістам повідомили родичі зниклих, пише на своїй сторінці у Facebook Ольга Червакова.

Згідно з повідомленням, кілька молодих людей, які поверталися з Майдану Незалежності, на вул.Нижній Вал, зникли.

"По хлопцях було видно, що вони повертаються з нічного Майдану. Зупинилося кілька машин різних марок, хлопців у камуфляжі і "берцах" силою заштовхали до машин. Одному вдалося викрутитися і втекти. Їхні телефонии не відповідають", - йдеться у повідомленні.

Пізніше стало відомо, що сімох людей, викрадених вночі на Подолі, родичі знайшли у Дніпровському райвідділку міліції.

"Кажуть - вони нічого не робили протиправного, але їм "шиють" статтю", - повідомили журналістам родичі затриманих.

Одежу у затриманих забрали на експертизу, до РВВС прибули їхні родичі, які привезли інші речі і сподіваються, що людей випустять.

Окрім того Українській правді стало відомо, що у Дніпровському райвідділку міліції перебувають сім затриманих, які є студентами Київського Національного університету театру кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого.

"Це студенти факультетів Інститут екранних мистецтв: Олександр Шкрабак, 2-й режисерський, Андрій Котляр - 3-й операторський, Юрій Хробуст - 4-й дикторський, Данила Окулов - 3-й звукорежисерський.  Театральний факультет: Ковальов Вадим - 3-й акторський,  Вакулюк Остап - 3-й акторський, Іванюк Андрій - випускник (реж. театру)", - повідомили УП.

Зв'язку із затриманими не було більше 6 годин, при цьому усі київські відділки МВС стверджували, що ніяких затриманих у них немає.

"Згодом рідні затриманих отримали SMS від одного з хлопців, що вони перебувають у Дніпровському райвідділку на  вул.Червоноткацька 2. Їх роздягнули - одяг потрібен ніби для експертизи", - повідомили знайомі затриманих.

Як відомо, раніше стало відомо, що ще трьом учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського, інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News