Активістів Євромайдану ловить Беркут на прохання тітушків. Їм "шиють" масові заворушення

Понеділок, 20 січня 2014, 10:19

Учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського, інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень

Про це Українській правді повідомив один з затриманих активістів Дмитро Москалець, який наразі перебуває з іншими (Артуром Ковальчуком та Дишкантом Юхимом) у Деснянському райвідділку міліції Києва.

З їх слів, в ніч на  20 січня біля меморіалу Голодомору  недалеко від станції метро Арсенальна в них сталася сутичка з групою молодих людей (12-15 осіб) спортивної зовнішності, яку спровокували останні. Активістів штурхали, вимагали "віддати арматуру, балони, все, що є". Серед особистих речей активістів нічого з цього не було.

"Один з активістів почав гукати "міліція" та отримав від тітушок коліном по обличчю. Пізніше зясувалося, що в нього зламаний ніс", - зазначив Москалець.

Після цього тітушки заявили, що "викликають міліцію", однак на місце події прибув мікроавтобус з  "Беркутом" у повному екіпіруванні та забрав актвістів до міліції. 

"Під час транспортування нас штовхали та погрожували, розпитували, чи не були ми на вул.Грушевського", - додав Москалець.

У Деснянському РВВС у активістів зняли відбитки пальців, затримані перебувають у кабінеті слідчого, очікуючи на адвоката. Слідчий по справі – Олег Кульбака, слідчий Печерського РВВС. Активіст, якому зламали ніс, доправлений до лікарні.

"Нам інкримінують ст.293, 294, 295 Кримінального кодексу (Групове порушення громадського порядку, Масові заворушення, Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку)", - зазначив Москалець.

Зазначені статті караються штрафом до 50 мінімумів доходів громадян або арештом до 6 міс. (293), позбавленням волі на строк від 5 до 15 років (ст.294), штрафами до 50 мінімумів, арештом до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років (ст.295).

Як відомо, раніше у МВС України повідомили про те, що співробітники міліції затримали понад 20 осіб за участь у масових акціях в центрі Києва. Дев’ятьох осіб затримано в рамках розслідування кримінального провадження за ст. про масові заворушення. На інших затриманих складено адмінпротоколи. Серед затриманих також є представники різних політичних партій.

За фактом подій, які відбуваються на вул. Грушевського в Києві, розпочате кримінальне провадження за статтею 294 КК України. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування