В Черкасах кілька тисяч людей пішли на штурм ОДА

Четвер, 23 січня 2014, 18:48

В Черкасах більше п'яти тисяч людей штурмують будівлю облдержадміністрації.

Як повідомляє портал Про Головне, міліція не змогла впоратися з такою кількістю людей і забарикадувалася всередині.

Мітингувальники, скандуючи "Тулуба - геть!" (Сергій Тулуб - голова Черкаської ОДА), "Зека - геть!" намагають. Вікна та двері в ОДА вибиті, всередині чути вибухи.

Прорватися їм поки що не вдалося. Як повідомив у Facebook активіст Роман Чорномаз, усередині виявились беркутівці, які запекло обороняються.

"Штурмуючих біля сотні. Щойно вони таки трохи зайшли до середини будівлі але зупинилися. Було чути постріли", - написав він о 20:10.

 Фото з Facebook

З вікон будівлі людей поливають зі шлангів водою та закидують світлошумовими гранатами. "Міліціонери, котрих обложили в черкаській ОДА, кидаються з верхніх поверхів по людях вазонами", - додає Чорномаз.

Центр міста перекрито, до будівлі під’їхали швидкі.

Як повідомлялося, пікети відбулися також в Івана-Франківську та Житомирі. У Хмельницькому біля ОДА почали зводити барикади. У Львові та Рівному протестувальники вже зайняли будівлі ОДА, змусивши керівників облрад писати заяви про звільнення.

Серед вимог протестувальників - пояснення щодо відправки Беркута з регіонів до Києва та скикання засідань облрад для прийняття резолюцій щодо ситуації в країні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування