Люди зайняли Львівську ОДА, Сало подав у відставку

Четвер, 23 січня 2014, 12:36

23 січня близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку і захопили будівлю.

Про це повідомляє "ZAXID.NET".

Люди прийшли поспілкуватися з головою адміністрації Олегом Салом і оголосили, що "беруть владу в свої руки" і блокуватимуть будівлю.

Фото: Zaxid.net

Вся площа перед ЛОДА заповнена людьми, які кричать "Заходимо!", "Революція!" і закликають одне одного заходити спокійно, не бити вікна і не псувати майна.

"Ініціативна група оголосила, що люди блокують адміністрацію і беруть владу в свої руки. Охорона не змогла стримати людей, бо їх дуже багато", – розповдають очевидці штурму.

Під тиском протестувальників голова Львівської ОДА Олег Сало, який вийшов до людей, написав заяву на звільнення, повідомляє ІА ZIK.

Олег Сало написав заяву на звільнення. Фото Zaxid.net

Людей в ОДА очолюють депутат обласної ради від партії УДАР Оксана Юринець та заступник голови Львівської облради Валерій П’ятак.

На запитання щодо вимог, Валерій П’ятак сказав, що вони хочуть поговорити з головою адміністрації, почути його позицію, адже за два місяці Євромайдану той її так і не озвучив.

"Люди зайшли, почали колядувати. За словами охорони, до них вийшов хтось із заступників Сала і сказав впустити людей. Вони піднялись на другий поверх до кабінету Сала, люди почали співати гімн", – розповіли очевидці.

Як розповів представник ініціативної групи Ростислав Пелех, у ЛОДА створюють Народну раду, і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях перебирають на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради.

Також ініціативна група оголосила про те, що люди зайдуть і в інші адміністративні будівлі у Львові, наприклад, до податківців, митників тощо. Однак блокувати їхню роботу не будуть.

В той же час, як повідомляє Інтерфакс-Україна, начальник ГУ МВС України в Львівській області Олександр Рудяк заявив протестувальникам, що не бачить причин для відкриття кримінального провадження проти учасників мітингу.

"Я не бачу підстав для відкриття кримінального провадження, оскільки проходить мирна акція протесту, люди прийшли на прийом до влади", - сказав він.

В одному з кабінетів обласної держадміністрації сформований імпровізований штаб громадян, його учасники обговорюють подальші дії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування