Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Житомирі, Франківську та Хмельницькому протестуючі взяли в облогу місцеву владу

Четвер, 23 січня 2014, 15:09

В Івано-Франківську протестувальники прорвалися в кабінет губернатора, в Житомирі намагаються зробити те саме.

Як повідомляє видання "Фіртка", близько 500 протестуючих прийшли під ОДА, частині з них вдалося пройти в кабінет губернатора Василя Чуднова.

Вони зажадали від нього написати заяву про відставку, але він відмовився, сказавши, що зробити це його змусить тільки указ Віктора Януковича.

Депутати Житомирської облради спочатку не підтримали пропозицію внести до порядку денного сесії питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні, як пропонували представники "Батьківщини".

"Бюджет і все інше - це дуже важливі питання, але якщо почнеться війна, буде не до них", - сказав депутат Кривенко, якого цитує "Житомир.info".

 

Але за включення питання до порядку денного проголосувало лише 44 депутати з 88 присутніх. Губернатора Сергія Рижука на сесії немає.

 

Дізнавшись про відмову депутатів розглянути питання про ситуацію в країні, пікетники намагаються прорватися в будівлю обласної ради.

 

Після спроби штурму депутати облради ще раз голосували за питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні і включили його до порядку денного: 76 голосів "за".

У Хмельницькому кілька сотень людей також вийшли в центр міста, щоб провести мітинг проти влади, повідомляє місцеве видання Ексклюзив.

Напередодні ввечері заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Федір Данів обіцяв, що його начальник прокоментує присутність хмельницького беркуту у столиці. Однак керівники силовиків до мітингувальників не прийшли.

Активісти вимагали скликати позачергову сесію облради. Після закінчення мітингу вони вирішили заблокувати будівлю. Делегація з 10 людей та журналістів пройшла до Василя Ядухи, голови облради.

Після розмови з мітингувальниками вже під стінами ради посадовці погодилися провести засідання аби визначитись з можливістю проведення сесії 25 січня. Депутати ж від опозиції готують звернення з приводу ситуації в Україні.

Протестувальники звели з покришок та мішків біля будівлі барикади. Перед входом поставили діжки, по яким гупають.

 фото видання Всім.ua
 фото видання Всім.ua

Як відомо, у четвер у Львові та Рівному протестувальники вже зайняли будівлі ОДА.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...