Міліція в Дніпрі розказує, що "не знайома" з тітушками

Понеділок, 27 січня 2014, 12:57

У дніпропетровській міліції заявляють, що "не знають" молодих людей, які під командуванням одного з полковників міліції брали участь у розгоні акції протесту.

Про це заявив начальник ГУ МВС у Дніпропетровській області Віктор Бабенко, пише "Інтерфакс-Україна".

На прес-коференції в понеділок Бабенко не зміг пояснити журналістам, чому молоді люди з жовтими пов'язками на рукавах, озброєні палицями, розташувалися в будівлі ОДА і "допомагали" міліції розганяти учасників недільної акції.

Коли журналісти повідомили Бабенко, що "тітушками" керував начальник міліції громадської безпеки Дніпропетровська Володимир Седлецький, він сказав, що міліція нікого не залучала до себе в допомогу і ні ким не керувала.

"Можливо, це були добровільні помічники", - припустив Бабенко.

При цьому він зазначив, що міліція не затримувала "добровільних помічників", які, за словами учасників акції, вели вогонь з травматичної зброї.

Разом з тим, в ході прес-конференції журналісти, які постраждали від дій "тітушок" - Наталія Біловицька і Ярослав Маркін - передали головному міліціонеру області відповідні заяви.

У відповідь він пообіцяв розібратися.

Як відомо, в ході протистояння у Дніпропетровській ОДА в неділю постраждали 6 журналістів і десятки простих людей.

"Тітушкі", озброєні палицями і травматичною зброєю, перебували в будівлі ОДА разом з силовиками і під їхнім прикриттям била мітингувальників.

Як розповів кореспондент "Укрінформу" Дмитро Смолієнко, його били разом "тітушка" і "беркутівець".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News